Bergens Tidende

Han drar nok snart, det må vaere greit

-

Nå drar han nok snart. Om han får lov.

ISOLERT SETT ER DET dumt for Brann. Skal man bygge et mesterlag, må man ha gode spillere også på benken. Men Skålevik har altså kort tid igjen av kontrakten. Han kan lese skriften på veggen og han har etter hvert et «navn» i Fotball-Norge.

Da fortjener han uansett honnør. Steffen Lie Skålevik har gjort jobben sin. Med ham som spiss herjet Brann med konkurrent­ene i hele vår. Han har scoret sine mål, og han har løpt veldig mange meter. Han har gjort drittjobbe­n for Lars Arne Nilsen i hver eneste kamp.

FOR DET ER ARBEIDSMOR­ALEN, staheten og lojalitete­n som har fraktet Skålevik langt. Han er ingen gudbenådet fotballspi­ller. I flere intervjuer har han uttrykt en form for bitterhet over at han ikke tidligere knekte kodene, skjønte eller ble fortalt hvilken jobb han burde gjort for å bli en enda bedre spiss. Siden, i voksen alder, har han kompensert så godt han har kunnet. Ekstraøkte­r med avslutning­er, styrketren­ing og kondisjons­arbeid har gjort ham bedre. Men silketouch får han aldri, han blir aldri noen magisk dribler, heller.

Han har fått veldig mye ut av karrieren sin, Steffen Lie Skålevik.

Fordi han sterkt.

Slike er det grunn til å ha sympati med, og det er kanskje også derfor den syngende delen av Brann-fansen hyller ham i hver kamp. For å gi alt for Brann.

ville det så

MEN BRANN HAR TATT MÅL av seg å bli en toppklubb. De ønsker å etablere seg helt i toppen, kjempe om gull og medaljer. Det var jo derfor de flesket til i sommerens overgangsv­indu. For å bli bedre, må de oppgradere litt naermest hver gang de handler. Selve ambisjonen er jo naturlig, Brann er en stor klubb fra en stor by og dette er en idrett som handler om å vinne.

Derfor følger han naermest en paragraf i en slags naturlov dersom Skålevik nå tar seg videre til en ennen klubb i en annen by. Han har gjort alt hva han har kunnet. Det var godt nok. Men det er ikke sikkert det er godt nok neste år. Det må vaere greit. Så gjenstår det å se om han kroner tiden i Brann med den største premien av dem alle.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway