Bergens Tidende

Aurora er blitt streng med seg selv

Fredag gjorde Aurora som Beyoncé, Jay-Z og Eminem.

-

e– Jeg liker å leve tusen liv, sier Aurora Aksnes.

Osingen, som er blitt verdenskje­nt som artisten Aurora, står utenfor Naturhisto­risk Museum og jubler over at høstens farger har inntatt bladene.

De tusen livene Aurora liker å leve, finner hun for eksempel i alle fantasybøk­ene hun leser. Bøker hun sier hun egentlig ikke laerer stort av, men som hun likevel fortaerer i stort tempo.

Musikeren Aurora

Men også i musikken til Aurora kan man få følelsen av å møte mange liv, følelsen av å høre mange stemmer.

– Ja, det er litt sånn. Det er veldig mye informasjo­n der. Kanskje litt for mye. Men det er så mange historier og stemmer som vil ut, og hver sang er resultat av utrolig mye arbeid, sier Aurora.

Fredag slapp Aurora plutselig sin nye plate, «Infections Of A Different Kind – Step 1». Bortsett fra noen litt kryptiske videoer på sosiale medier, var ingenting annonsert på forhånd.

– Jeg synes det er så rart å promotere meg selv. Liksom si «husk at nå kommer jeg snart med ny plate!». Jeg føler jeg blir så irriterend­e da. Jeg vil ikke mase for mye på folk, sier Aurora.

Uannonsert­e albumslipp som dette er blitt ganske vanlig de siste årene. Noe av tanken bak, er at entusiasme­n over det plutselige plateslipp­et gjør at markedsfør­ingen går av seg selv på sosiale medier.

Blant artistene som har sluppet «overraskel­sesplater» er Beyoncé, Kanye West og Eminem. Og nå altså Aurora.

– Haha, jeg er ikke helt på nivå med de artistene – i hvert fall ikke ennå. Men jeg synes likevel det er gøy å ta et slikt valg, selv om jeg fortsatt er tidlig i karrieren. At også jeg kan bestemme meg for å gjøre det på denne måten, sier Aurora.

Av de tusen livene til Aurora, er det først og fremst musikeren verden er blitt kjent med. Og det er bare litt over fire år siden publikum gikk måpende ut fra hennes første konsert på Bylarm-festivalen i Oslo.

Krigeren Aurora

Fire år seinere er hun blitt spilt 200 millioner ganger på strømmetje­nestene, hun har holdt konserter over hele verden og hun har fått en haug med utmerkelse­r – inkludert tre spellemann­priser.

Hun har også bygget opp en svaert lojal fanskare, med en kjerne som virker å ville gjøre hva som helst for henne. Kjaerlighe­tserklaeri­ngene sitter løst når Aurora poster noe på sosiale medier, og de kommer på språk som spansk, indonesisk, portugisis­k og engelsk.

– De er ganske intense, men jeg liker det. Vi har bygget opp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway