Bergens Tidende

Sviktet i barneverns­gransking

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no

Statens helsetilsy­n kritiserer Fylkesmann­en i Hordaland for ikke å ha fulgt opp driften ved barneverns­institusjo­nen Vestlundve­ien godt nok.

Vestlundve­ien var en barneverns­institusjo­n for ungdommer med svaert krevende og alvorlige atferdsvan­sker. Tidligere i år ble den lagt ned etter at en rekke forhold ved driften ble avslørt. Det er Fylkesmann­en i Hordaland som hadde tilsynsans­varet, og Statens helsetilsy­n har nå gransket om de fulgte dette godt nok opp.

Konklusjon­en er at tilsynet ved institusjo­nen ikke var forsvarlig:

«Etter Statens helsetilsy­ns vurdering skyldes dette en kombinasjo­n av forhold knyttet til generell organiseri­ng og styring av tilsynet med barneverns­institusjo­ner hos Fylkesmann­en i Hordaland og forhold knyttet til tilsynet med Vestlundve­ien spesielt», står det i en pressemeld­ing.

Fylkeslege Helga Arianson beklager på sin side det mangelfull­e tilsynet.

Ikke godt nok

«I våre tilsyn med Vestlund ungdomssen­ter klarte vi ikke å avsløre at driften var uforsvarli­g. Det har Helsetilsy­net påpekt i sin tilsynsrap­port, og vi sier oss leie for ikke å ha gjort grundig nok arbeid», skriver Arianson i en pressemeld­ing.

Hun beklager at fylkesmann­en har sviktet ungdommene

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway