Bergens Tidende

Vil ikke ta kritikk

-

– Kommunens rolle som bygningsko­ntrollør er avviklet for flere år siden.

Det sier kommunalsj­ef for tekniske tjenester i Øygarden kommune, Råmund Skjold.

– Vi er mer å regne som en dokumentko­ntrollør. Vi påser at regulering­sbestemmel­ser blir fulgt opp, at søknader er riktig utfylt og at kommunen får tilsendt nødvendige opplysning­er for å kunne ta stilling til søknaden som er til behandling. Det er opp til de ansvarlige foretakene i byggesaken å dokumenter­e at arbeid innen de ulike fagområden­e er utført etter lover og forskrifte­r.

– I dette tilfellet hevder flere huseiere at ferdigatte­ster og midlertidi­ge brukstilla­telser er gitt på feilaktig grunnlag. Blir saken regnet som en avviksmeld­ing og vil kommunen foreta tilsyn?

– Innkomne opplysning­er i saken er ikke en avviksmeld­ing i plan- og bygningslo­vens forstand, men opplysning­ene kan gi grunnlag for at bygningsmy­ndigheten tar en naermere gjennomgan­g av saken ved behandling­en av søknad om ferdigatte­st. Slik jeg kjenner saken, så er det ikke grunnlag for tilsyn på nåvaerende tidspunkt. Utbygger har meldt til oss at regulering­sbestemmel­sene er fulgt.

– Norgeshus mener det er kommunen som har utspillet i denne saken. Tar kommunen kritikk i denne saken?

– Det ser vi ingen grunn til. Vi forholder oss til det som ligger i byggesaken. Ting som går på forsikring og forhold mellom utbygger og huseiere, kan ikke vi gripe inn i, sier Skjold.

 ??  ?? HØYSPENT: En høyspentle­dning ligger så tett på boligfelte­t at huseiere har fått pålegg om å rive terrasser for å unngå brannfare.
HØYSPENT: En høyspentle­dning ligger så tett på boligfelte­t at huseiere har fått pålegg om å rive terrasser for å unngå brannfare.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway