Bergens Tidende

Neste runde

-

6. OKTOBER: Stabaek Vålerenga kl. 15.30, Strømsgods­et - Haugesund kl. 18.00.

7. OKTOBER KL. 18.00: Odd - Ranheim, Kristiansu­nd - Tromsø, Rosenborg - Sandefjord, Start - Sarpsborg, Bodø/Glimt - Molde, Brann - Lillestrøm (kl.

20.00). Statistikk­en har vaert like mørk som en vinterdag nord for polarsirke­len. Brann har rett og slett ikke klart å vinne på Alfheim.

Ikke siden 2010. Før mandagens oppgjør var rekken på fem strake kamper, etter var den blitt forlenget til seks.

Mikael Norø Ingebrigts­ens scoring drøye kvarteret før slutt ble nådestøtet. Brann tapte 1–2 – i kampen der de skulle minske luken opp til serieleder Rosenborg.

– Det viser seg å vaere vanskelig å vinne her, sukker Fredrik Haugen.

– Dårlig mentalitet

Akkurat i denne kampen mener 26-åringen at Brann bare har seg selv å takke.

– De er et godt hjemmelag, men det skal vaere fullt mulig å ta tre poeng her. Det er oss selv det kommer an på. Vi kunne spilt mye bedre. Tromsø vant fortjent, sier midtbanesp­illeren, som scoret Branns eneste mål i kampen.

Det kom like etter at Kent Are Antonsen hadde gitt Tromsø ledelsen etter halvannet minutt.

– Det er rart at vi ikke klarer å vaere på det nivået vi burde ha vaert på. Vi spiller jo om gull her. Mentalitet­en vår må vaere bedre enn dette, vi må tørre mer. Det er veldig kjipt, sier Haugen.

– Er Alfheim en bane dere gruer dere til å spille på?

– Nei, nei, nei. Vi gruer oss ikke i det hele tatt. Vi hadde stor tro på seier i denne kampen. Og jeg synes vi hadde kontroll på stillingen 1–1, men da de scoret sitt andre ble det vanskelig å komme tilbake, sier han.

Den mørke rekken

På Alfheim i fjor ble det uavgjort etter en sein utlikning av Simen Wangberg, året før vant hjemmelage­t etter en tidlig scoring. I 2015 spilte Brann i 1. divisjon, i 2014 var «Gutan» en svipptur innom samme nivå.

Både i 2012 og 2013 tapte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway