Bergens Tidende

UiB-student omkom i ulykke i Sør-Afrika

- CHRISTIAN NICOLAISEN christian.nicolaisen@bt.no

Det var Vilde Marie Aanderaa (25) fra Bergen som omkom i en trafikkuly­kke i SørAfrika natt til mandag.

Det skriver Universite­tet i Bergen i en pressemeld­ing tirsdag kveld.

Aanderaa var student ved UiB, men var i Cape Town på praksisopp­hold denne høsten.

To studenter skadet

Ifølge universite­tet er de pårørende varslet om ulykken.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet. Våre tanker går til studentens naermeste familie og venner, sier dekan Helge Dahle ved matematisk- naturviten­skapelig fakultet ved UiB.

Til sammen tre UiB-studenter var involvert. De to øvrige ble tatt hånd om av helseperso­nell, men skal ikke vaere kritisk skadet.

De tre var alle utveksling­sstudenter ved The Cape Town Academy of Maths, Science and Technology.

– Berører oss

De gikk på UiBs lektorprog­ram i naturviten­skap og matematikk.

– Å miste en student er noe av det aller verste man kan oppleve ved et universite­t. Det berører oss som institusjo­n, vennekrets­en og medstudent­er, selv om våre tanker selvsagt i fremste rekke går til de aller naermeste som har mistet et familiemed­lem, sier Dahle.

– Vi fikk beskjed om ulykken ganske umiddelbar­t etterpå. Vår stedlige representa­nt har vaert på sykehuset og fulgt opp de andre to studentene som ble skadet i ulykken, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universite­tet i Bergen.

Samlet til informasjo­nsmøte

UiB har også sendt en representa­nt fra Bergen for å bistå studenter og pårørende i Cape Town.

80 medstudent­er og ansatte ved UiB var tirsdag samlet til et informasjo­nsmøte.

– På møtet var vi opptatte av å formidle at studentene må bruke det hjelpeappa­ratet som fins rundt dem, og at de må vaere sammen og ta vare på hverandre, sier direktør Elisabeth Lysebo ved matematisk­naturviten­skapelig fakultet til BT.

Når det gjelder omstendigh­etene rundt ulykken, henviser Lysebo til politiet, som rutinemess­ig har startet etterforsk­ning.

– Denne hendelsen berører oss alle sammen. Studentene, de ansatte og institusjo­nen som helhet er berørt av det som har skjedd, sier Lysebo.

Utenriksde­partemente­t uttalte tidligere tirsdag at de var kjent med at en norsk borger var bekreftet omkommet etter en bilulykke i Sør-Afrika.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? FRA BERGEN: Den 25 år gamle kvinnen som omkom i en ulykke i Sør-Afrika natt til mandag, var student ved matematisk-naturviten­skapelig fakultet ved Universite­tet i Bergen.
ARKIVFOTO FRA BERGEN: Den 25 år gamle kvinnen som omkom i en ulykke i Sør-Afrika natt til mandag, var student ved matematisk-naturviten­skapelig fakultet ved Universite­tet i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway