Bergens Tidende

Syv smeller som har svidd

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no MAGNUS WIKAN ANDERS PAMER

Når Brann er naer noe stort, hender det at det går galt. Dette er noen av skuffelsen­e i moderne tid.

De misbrukte sjansene, høsten 2018

Våren i år var fantastisk, Brann imponerte og overrasket. Etter en tyngre periode kom laget også tilbake på sporet i Haugesund. En sterk borteseier etter gnistrende spill, press lagt på Rosenborg og «enkel» motstand i vente. Sandefjord, sisteplass­laget, på Stadion, og et Tromsø som ikke har vunnet hjemme siden 1. juli. At fangsten ble ett poeng, er vanskelig å svelge – og

Kaptein Vito Wormgoor var på en uheldig måte involvert i begge baklengsmå­lene da Brann tapte i Tromsø. Kampen var en sjanse til å komme opp i ryggen på Rosenborg.

nesten å forstå – for dem som liker Brann.

Marerittet i Mjøndalen, 26. november 2015

Sesongen hadde vaert skandaløs,

men de fleste regnet med at Brann ville greie seg da de knep kvalikplas­sen. To kamper mot amatørene fra Mjøndalen, hva kunne vel gå galt i et år der alt gikk galt? Det aller meste, viste det seg. En svak hjemmekamp ble fulgt opp av en pinlig bortekamp. Man kunne nesten se presset og stresset i spillernes fjes, Marcus Pedersen jaktet millionbon­us og ble mer og mer frustrert, Rikard Norling sto i frakken sin og så fotballkat­astrofen skje. Nedrykk for første gang siden 80-tallet. Den aller største skuffelsen i moderne Brann-tid.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? NEI DA: Brann skulle til Liverpool for å møte Everton, de måtte bare unngå å rote bort 1–0-forsprange­t fra første møte mot slovakiske Ruzomberok. Det gikk ikke.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK NEI DA: Brann skulle til Liverpool for å møte Everton, de måtte bare unngå å rote bort 1–0-forsprange­t fra første møte mot slovakiske Ruzomberok. Det gikk ikke.
 ?? FOTO: RUNE S. BERTINUSSE­N ?? TUNG KVELD:
FOTO: RUNE S. BERTINUSSE­N TUNG KVELD:
 ??  ?? DEN VERSTE: Mjøndalen-kampene som sendte Rikard Norlings Brann ned i 1. divisjon, høsten 2014, er den moderne Brann-historiens bunnpunkt.
DEN VERSTE: Mjøndalen-kampene som sendte Rikard Norlings Brann ned i 1. divisjon, høsten 2014, er den moderne Brann-historiens bunnpunkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway