Bergens Tidende

Gimle tok sin tredje strake mot naboene

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto EIRIK BREKKE

Gimle vant 53–47 og innkassert­e med det sesongens tredje seier mot naboene Bergen Elite.

Før sesongen uttalte Ullerntren­er, Gunnar Nesbø, at han mener Gimle er favoritter denne sesongen.

– Jeg liker ikke å snakke ned eget lag, men vi er ikke favoritter, det må Gimle vaere, uttalte Nesbø til forbundets hjemmeside.

Stempelet fra Ullern-leiren er ikke Gimle-trener Audun Eskeland enig i.

– Vi er ikke der. Vi må etablere et bedre angrepsspi­ll, sier Eskeland.

– Alt er mulig

Gimle-treneren er likevel ikke fremmed for å vippe Ullern av tronen.

– Alt er mulig, men vi skal vaere ydmyke, sier Eskeland.

Da lagene møttes for to dager siden, var det Ullern som stakk av med seieren, 53–42.

– Jeg tror det handler om å ta bort litt press, og om å skape litt konkurrans­e. Jeg er delvis enig i stempelet, men føler ikke vi er helt der enda, sier Maren Mildestved­t, som er tilbake i Gimle etter å ha vaert på High School i USA.

Satte 21 poeng

Gimle har fått tilbake Mildestved­t

1. periode: 16–11

2. periode: 13–15

3. periode: 12–7

4. periode: 12–14

Flest poeng: Gimle – Sigrid Hardie

21. Bergen Elite– Kristin Hannestad 13. og Andrea Bolstad Raa denne sesongen, som gir laget høyde. Gimle endte tredje sist på returstati­stikken forrige sesong.

– Hun gjør at vi kan spille med høye guarder, og betyr mye. Hun er også ung og kan score, sier Eskeland.

Et tøft kamp- og treningspr­ogram påvirket også spillerne i lokaloppgj­øret mot Bergen Elite, ifølge kampens storscorer.

– Dette var slitsomt. Vi hadde litt lite futt, og bommet mye, sier Sigrid Hardie, som satte 21 poeng mot naborivale­ne.

– Bra for damebasket­en

Gimle styrte mye av spillet i første periode, uten å få noe saerlig forsprang på naborivale­ne Bergen Elite. I den andre perioden skaffet et effektivt bortelag seg et forsprang halvveis, 19–24.

Inn mot hvilen hevet Gimle seg. Sigrid Hardie kontret inn

29–24, før Sofie Blydt Paulsen reduserte med to straffekas­t.

I tredje periode rykket Gimle ifra, og så gode ut utover i den siste perioden, men Bergen Elite ga seg ikke. Med fire minutter igjen sto det 45–42. Med

42 sekunder igjen tok Gimletrene­r, Audun Eskeland, timeout på stillingen 53–47. Flere mål ble det ikke.

– Det ble litt spennende, og mye bomming fra oss. Da blir det vanskelig å vinne med stor margin. Så var Bergen Elite friske og gode, bedre enn i fjor, og det er bra for damebasket­en, sier Eskeland.

– Underholde­nde

Bergen Elite er det yngste laget i BLNO Kvinner, ifølge Norges Basketball­forbund, med en snittalder på 17,8 år. Laget, som kun består av egenprodus­erte spillere fra de lokale klubbene, har ett mål denne sesongen.

– Å bli bedre. Vi skal prøve å spille vårt spill. Dette var en underholde­nde kamp, men vi kommer til å bli bedre enn dette, sier Bergen Elitetrene­r, Geir Bangstad. Langrennss­tjernen har slitt med sykdom i sesongoppk­jøringen. Han følte seg sliten og kunne ikke trene etter et opphold i Spania, noe som førte til at han blant annet måtte melde forfall til Blinkfesti­valen i begynnelse­n av august. Han var endelig i full trening igjen drøye tre uker etterpå.

Han var klar på at han helst skulle vaert i bedre form.

– Den psykiske formen er veldig bra, men den fysiske skulle helst vaert litt bedre. Jeg håper jeg kan vaere i ok form til sesongstar­t. Du mister litt av grunnlaget når du er syk over tid, sa Northug.

Stresser ikke

32-åringen er tilbake på landslaget denne sesongen, etter å ha stått utenfor siden

2013. Målet er å komme til verdenstop­pen etter to magre sesonger.

Han var ikke å finne i den norske troppen til OL i Pyeongchan­g. Sykdomsper­ioden i sesongoppk­jøringen var lite gunstig med tanke på å komme i form, slik at han blir tatt ut til Seefeld-VM i februar.

– Det er tøft å komme på det norske laget og det er viktig å gå fort før jul. Jeg tror ikke jeg er kapabel til det, sa Northug.

Han var likevel klar på at han ikke er stresset.

– Det skulle vaert 20 uker (til sesongstar­t i Ruka, jour. anm.) for min del. Jeg kommer ikke til å stresse med de første rennene – jeg vil bruke november og desember som gode treningsmå­neder.

Gode rutiner og hurtig klesskift etter trening i vått vaer skal sørge for at Northug unngår flere sykdomsper­ioder. At han unngår mer sykdom er en forutsetni­ng for at sesongen blir vellykket.

– Jeg stiller høyest krav til meg selv. Jeg skal gjøre mitt ytterste så lenge kroppen spiller på lag.

Trives på landslaget

Skistjerne­n kunne fortelle at han trives med å vaere en del av landslaget igjen.

– Det er et veldig offensivt lag fullt av kvaliteter, ikke minst Johannes Høsflot Klaebo. Det er motiverend­e å matche seg mot dem, selv om man får juling.

Et godt lag betyr at Northug er langt fra selvskreve­n i en tropp til et mesterskap.

– Jeg håper å kjempe om både sprint, tremil og femmil. Lagsprint blir en bonus om det går bra i sprint.

Audun Eskeland, Gimle-trener

 ??  ?? Maria Haukenes, Karoline Falch-Monsen, Julie Victoria Winther, Henriette Ellingsen, Jennifer Winther, Ingeborg Gundersen, Sigrid Hardie, Maren Mildestved­t, Birte Hegrenaes, Ingeborg Gjengstø, Andrea Bolstad Raa, Josefin Winther.Kaia Brendesaet­er, Aurora Sommerlade, Ingrid Hannestad, Emma Harloff, Kristin Hannestad, Mia Andersen, Susanne Paulsen, Charlotte Pihl-Johannesen, Tuva Andersen, Emma Tallaksen, Sofie Paulsen, Ulrikke Hoff. UNGT: Bergen Elite er det yngste laget i BLNO Kvinner, med en snittalder på under 18 år.
Maria Haukenes, Karoline Falch-Monsen, Julie Victoria Winther, Henriette Ellingsen, Jennifer Winther, Ingeborg Gundersen, Sigrid Hardie, Maren Mildestved­t, Birte Hegrenaes, Ingeborg Gjengstø, Andrea Bolstad Raa, Josefin Winther.Kaia Brendesaet­er, Aurora Sommerlade, Ingrid Hannestad, Emma Harloff, Kristin Hannestad, Mia Andersen, Susanne Paulsen, Charlotte Pihl-Johannesen, Tuva Andersen, Emma Tallaksen, Sofie Paulsen, Ulrikke Hoff. UNGT: Bergen Elite er det yngste laget i BLNO Kvinner, med en snittalder på under 18 år.
 ??  ?? TOPPSCORER: Sigrid Hardie t.h. satte 21 poeng for Gimle og bidro sterkt til at hjemmelage­t slo Bergen Elite tirsdag kveld.
TOPPSCORER: Sigrid Hardie t.h. satte 21 poeng for Gimle og bidro sterkt til at hjemmelage­t slo Bergen Elite tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway