Bergens Tidende

Stilig om upassende, seksuell spenning mellom laerer og elev

-

En ulovlig, men spennende affaere.

snudd om. Anita leder an, vil ha mer, uansett hvilke konsekvens­er det måtte få. Denne tvisten gjør at det føles enda mer upassende enn i starten, da Markus var initiativt­aker. Nå er spørsmålet nøyaktig hvor galt og langt dette vil gå.

Både Sandvik Moe og Braein Hovig spiller den ulovlige tiltreknin­gen godt og troverdig, samtidig som den gir en uggen følelse. Braein Hovig viser seg som en sterk hovedrolle­innehaver, og får tydelig frem Anitas utvikling, fra fnisete til desperat, fra valg som er upassende til helt uforståeli­ge handlinger.

SANDVIK MOE HAR allerede vist i «Skam» at han er god på seksuell spenning, men får her frem at han har mer å by på enn rollen som Isak.

Filmen er satt til et finere strøk i Oslo, og spiller også på hvor mye fasade betyr. Det hintes kraftig til at Anita ikke er den eneste som gir inn for sine forbudte lyster. Det passer godt at dette forblir hint, og ikke gjøres eksplisitt.

ANITA VIRKER IKKE helt som hun når opp til det glansbilde­t ektemannen hennes, og de andre rundt dem, fremstille­r seg som. Det er kanskje en del av grunnen til at Anita nyter bekreftels­en fra noen så mye yngre enn seg selv, men det blir likevel aldri fremstilt som en unnskyldni­ng for det hun gjør.

«En Affaere» klarer altså å vaere en stilig og engasjeren­de film, selv om den omhandler et svaert ustilig, uakseptabe­lt forhold.

 ??  ?? MER ENN «ISAK»: Tarjei Sandvik Moe har allerede vist i «Skam» at han er god på seksuell spenning, men får her frem at han har mer å by på enn rollen som Isak, mener BTs anmelder.
MER ENN «ISAK»: Tarjei Sandvik Moe har allerede vist i «Skam» at han er god på seksuell spenning, men får her frem at han har mer å by på enn rollen som Isak, mener BTs anmelder.
 ??  ?? HANNE MARIE NORD
HANNE MARIE NORD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway