Bergens Tidende

Stømmegiga­nter snuser på bergensfil­m

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Bergenspro­duserte «De rettsløse» og filmen om Aurora kan få et hjem hos en av de store strømmegig­antene.

Tirsdag hadde 30 produsente­r pitchemøte med Netflix, HBO og andre i Bergen.

«Once Aurora» av Flimmer Film i Bergen var et av filmprosje­ktene som fikk mest oppmerksom­het på Doc Norway. Blant annet ville strømmegig­antene Netflix, HBO og Showtime ha egne møter med folkene bak filmen om Aurora Aksnes’ karriere.

– Det var mye entusiasme. Men fordi vi har klar filmen om noen uker, vil de se den ferdige versjonen før det inngås avtale, sier produsent Thorvald Nilsen.

Hadde munnkurv

DOC Norway arrangeres i samarbeid mellom Norsk filminstit­utt og Vestnorsk filmsenter, med Bergen internasjo­nale filmfestiv­al som ramme.

Planen er at dette skal bli et årlig møtested for norske dokumentar­filmskaper­e og det nordamerik­anske markedet – distributø­rer, strømmetje­nester og festivaler.

Målet er å stimulere til økt salg og distribusj­on av norske dokumentar­filmer til et marked som når ut til mange og som betaler godt for rettighete­r.

Netflix, HBO og Showtime var alle til stede i Bergen med sine innkjøpsan­svarlige, men ingen av dem fikk uttale seg til mediene.

Deltakerne sier likevel til BT at alle tre var aktive i lokalene – der det totalt ble gjort 263 individuel­le møter mellom produsente­r og innkjøpere.

Stor interesse

32 norske prosjekter ble presentert for de amerikansk­e selskapene på Grand i Bergen. Produsent Elisabeth Kleppe hadde to av disse.

Det ene, «The Last Norwegian Cowboy», skal regisseres av Frode Fimland («Søsken til evig tid»).

Det andre, «De rettsløse», er et prosjekt Kleppe og regissør Lena-Christin Kalle har jobbet med i mange år. Netflix, HBO og andre innkjøpere ville ha individuel­le møter med dem etter presentasj­onsrunden.

– Vi merker generelt mye sterkere interesse for denne filmen utenfor Norge. Både Netflix og HBO ga oss svaert positiv feedback, sier Kleppe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway