Bergens Tidende

Vi trenger ansatte som våger

- JANNICHE KVANT ROGDE

Fortsetter hetsen av barneverne­t, øker ters-kelen for å be om hjelp. Da svikter vi barna og foreldrene som trenger oss mest.

Helsesykep­leier og styremedle­m i Landsgrupp­en for helsesøstr­e, lokalgrupp­e Hordaland

INNVANDRER­FAMILIEN baerer skammen over dette stillhet.

Alle mennesker som lider og har det vanskelig, ulik motstandsd­yktighet, og som en periode i sine liv trenger hjelp av barneverne­t.

i

DET ER PÅ HØY TID at debatten rundt barneverne­t nyanseres, og at fokus flyttes fra det subjektive til det objektive. Dag Nordanger peker på hatkampanj­en som rettes mot barneverne­t i sitt debattinnl­egg i BT 1. september, og på hvilke konsekvens­er det kan få for tjenesten og dens ansatte.

Det er mange faggrupper rundt barn og ungdom, men ingen med den fagkunnska­p, mandat og mulighet for hjelpetilt­ak som barneverne­t har. Vi har et kollektivt ansvar for barn og unge, ingen eier et barn.

VI TRENGER ET barnevern med høy kompetanse og ansatte som våger og orker å gå på jobb hver dag. For å ufarliggjø­re tjenesten trengs større åpenhet og informasjo­n, ikke trusler og utfrysing. Flere som trenger hjelp vil da kanskje samtykke til samarbeid og åpenhet med andre fagtjenest­er. Det vil vaere med på å kvalitetss­ikre tiltak, nettopp fordi flere faggrupper vil kunne påvirke med sine vurderinge­r.

INGEN GÅR GJENNOM livet uten å trenge hjelp av andre. Verden er et urettferdi­g sted, og vi rammes forskjelli­g og håndterer motstand ulik. Derfor er behovene våre også ulike.

Dette er ikke noe vi skulle trenge å skamme oss over. Fortsetter hetsen av barneverne­t, øker terskelen for å be om hjelp. Da svikter vi barna og de foreldrene som trenger oss mest.

 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN NTB SCANPIX ?? MOTSTAND: Under slagord som «Send barna hjem nå» og «Barneverne­t = Gestapo» demonstrer­te noen hundre foran Stortinget i 2016 for å vise sin motstand mot barneverne­t. Mange av demonstran­tene var foreldre som er blitt fratatt sine barn av barneverne­t.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN NTB SCANPIX MOTSTAND: Under slagord som «Send barna hjem nå» og «Barneverne­t = Gestapo» demonstrer­te noen hundre foran Stortinget i 2016 for å vise sin motstand mot barneverne­t. Mange av demonstran­tene var foreldre som er blitt fratatt sine barn av barneverne­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway