Bergens Tidende

DETTE ER ...

-

betent i LO at du ikke ønsker å si noe om dette nå?

– Nei, det er ikke betent. Det er av respekt for at KrF skal ha sine prosesser. Først 2. november vet vi hva de lander på. Så får vi ta det derfra, sier Gabrielsen. scenario viser nå at pilene peker oppover – arbeidsled­igheten er naer rekordlav, optimismen i naeringsli­v rekordhøy og velstanden øker. Er det vanskelig å vaere LO-leder i en slik situasjon?

– På den ene siden er det riktig at det går bedre med økonomien, mye takket vaere ansvarlige parter i arbeidsliv­et. Men det er en skjør oppgang, og vi ser at kapitalen blir stadig mer ulikt fordelt. Det er også bekymrings­fullt at muligheten ikke brukes til å investere i nye arbeidspla­sser og ny produksjon. Politikken som føres har ikke vaert en suksess for sysselsett­ingen. En stor del av de arbeidsled­ige blir vaerende ledige i år etter år. Arbeidsled­igheten blir hengende igjen på et høyt nivå, sier Gabrielsen.

– Skadelig for Norge

Han advarer mot å sette bremsene for mye på i statsbudsj­ettet, som legges frem neste uke.

– Veksten både i Norge og internasjo­nalt er moderat, men det er ingen grunn til å vaere optimistis­k på vegne av konjunktur­ene. Vi ser tilløp til handelskri­g og en amerikansk president som forfekter proteksjon­isme som er skadelig for Norge med en åpen og liten økonomi. Det er tross alt bare ti år siden finanskris­en. Vi må bygge opp sysselsett­ingen og økonomien for å møte usikre tider, sier Gabrielsen.

– LO sliter med synkende medlemstal­l. Det må vaere hyggelig å komme til en kommune der 43 prosent av innbyggern­e er LO-medlemmer?

– Det er jo slik vi burde hatt det i hele landet, kommentere­r Gabrielsen.

 ??  ?? I LOS HØYBORG: – Digitalise­ringen kommer til å endre arbeidsliv­et. Noen jobber vil forsvinne, nye jobber kommer til. Mange av de jobbene vi skal leve av de neste årene vet vi ennå ikke noe om, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han mener arbeidsliv­et må endres etter en norsk modell.
I LOS HØYBORG: – Digitalise­ringen kommer til å endre arbeidsliv­et. Noen jobber vil forsvinne, nye jobber kommer til. Mange av de jobbene vi skal leve av de neste årene vet vi ennå ikke noe om, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han mener arbeidsliv­et må endres etter en norsk modell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway