Bergens Tidende

Prater med mentaltren­er før hver kamp

Nerver preget Markus Olsen Pettersen (19) i kampene han spilte. Et møte og en samtalepar­tner har forandret mye for ham.

-

eMarkus Olsen Pettersen (19) er Brann-talentet det er blitt summet om i mange år allerede. Nå har keeperen for alvor presentert seg for Branninter­esserte. I førstemålv­akt Samuel Sahin-Radlingers fravaer (operasjon) har tenåringen fra Askøy spilt to solide kamper for Branns A-lag. Han har sett kul og rolig og trygg ut, men på innsiden har han naturlig nok kjent at en Brann-kamp ikke er hverdagsli­g – ennå.

– Det har vaert et utrolig spenningsn­ivå i kroppen, sier Markus Olsen Pettersen.

Videre forteller han at det aldri har kjentes slik, men at spenningen har vaert av den positive sorten. På forhånd tenker Pettersen på hvordan det vil gå for ham i kampen, hva slags følelser han vil sitte igjen med etterpå.

– Jeg har greid å glede meg. Jeg var i Stavanger med juniorlage­t da jeg fikk beskjed om at jeg skulle stå mot Sandefjord. Med en gang begynte jeg å se frem mot kampen, forteller Pettersen.

Problemet som preget ham

For ham er det ikke en selvfølge. I et intervju med Eurosport nylig, snakket 19-åringen om hvordan nerver har påvirket ham i fotballen opp gjennom årene. Han gir som eksempel at han gruet seg til å komme på A-lagstrenin­ger, som Pettersen har deltatt på i flere år allerede. Overfor BT utdyper han uttalelsen­e til Eurosport.

– Jeg var en veldig nervøs «kid». Redd for å gjøre feil. Det var mer det, enn at jeg gruet meg til å gå på trening – jeg var rett og slett jaevlig redd for å gjøre feil, sier Pettersen.

Problemet gjaldt ikke bare det å vaere med A-laget, som man lett kan forstå skaper spenning i et ungt fotballhod­e, men også

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway