Bergens Tidende

Kjaerlighe­ten førte ham fra Bundesliga til Bergen

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no foto EIRIK BREKKE

Darko Mihajlovic er kun 32 år, men har en CV få i Basket-Norge kan matche. Frøya kan takke serberens norske kjaereste for at de fikk muligheten til å hente ham.

I den norrøne mytologien er Frøya guden for kjaerlighe­t. Da er det kanskje ikke tilfeldig at Darko Mihajlovic endte i nettopp Frøya da han fant seg en norsk kjaereste.

Den serbiske treneren har en imponerend­e CV, til tross for sin unge alder. Han har vaert assistentt­rener og juniortren­er i den tyske Bundesliga-klubben Medi Bayreuth, som spiller i Champions League, han har trent på nivå to i Østerrike og han har mål om å trene på et langt høyere nivå enn i norsk basket.

Men akkurat denne sesongen er han i Norge, og i Bergen, takket vaere sin norske kjaereste, som han møtte på ferie.

Håper på løft i Bergen

Da Frøya før sesongen for første gang skulle ansette en trener på fulltid, bodde Mihajlovic med kjaeresten på Østlandet. Han sendte en e-post til klubben, og det ene tok det andre.

– Frøya var en perfekt match. De bygger opp ting, sier serberen.

– Kan Frøya takke kjaeresten din for at du er her nå?

– Hehe, kanskje. Du kan spørre sjefen min om det.

Trenerens naermeste leder gliser godt rett bak, når Mihajlovic sier det.

– Vi var heldige med den, medgir Frøya-sportssjef Alex Løseth.

Han forteller at det tikket inn en e-post fra Mihajlovic, valgte han å spare på den, selv om de fleste mailene fra interessen­ter havnet i bosset. Den hadde «ett eller annet ved seg» som fikk ham nysgjerrig. Frøya-lederen ringte serberen, og alt han sa passet med det klubben ønsket fra sin første heltidstre­ner. Han tok også en telefon til hovedtrene­ren i storklubbe­n Medi Bayreuth. Beskjeden derfra var klar:

– Han mente at innen ti år vil Darko bli en topptrener i Europa, forteller Løseth.

Men først skal han hjelpe Frøya å bygge opp både BLNOlaget og hele klubben i minst én sesong.

– Vi håper han skal vaere med på å gi basketball­en i Bergen generelt et løft. Derfor håper vi at han blir her over flere år. Men hvis han gjør det fryktelig bra blir det vanskelig å beholde ham, sier Løseth.

Bergensk toppoppgjø­r

Onsdag ledet Mihajlovic Frøya i sin fjerde kamp denne sesongen, hjemme mot serieleder Gimle i Frøyahalle­n. Før onsdag kveld var de bergenske lagene Frøya, Gimle og Fyllingen alle tre ubeseirede.

– De hadde ikke tapt noe før, vi hadde ikke tapt noe før. Begge lagene forventet nok at det skulle bli tett, sier Frøyatrene­ren.

Og tett ble det. 22 sekunder før slutt var det kun tre poeng, i favør Gimle, som skilte lagene.

Etter at Mihajlovic tok timeout fikk Frøya en siste mulighet til å score, men den rant ut i sanden da Arne Ingebrigts­en bommet med siste pasning. Dermed vant Gimle igjen, for femte gang denne sesongen.

Selv om det ble tap, er ikke Mihajlovic veldig deppet etterpå.

– Vi ga dem kamp og det var åpent til slutt. Det var småting vi gjorde feil. Hvis vi jobber med dem, vinner vi slike tette kamper i fremtiden, sier han. BLNO Menn, Frøyahalle­n, 348 tilskuere

1. periode: 21–8

2. periode: 18–26

3. periode: 11–19

4. periode: 19–18 poeng: Gimle: Milovan Savic, 16 poeng. Frøya: Junior Lomomba 19 poeng

Frøya: Haakon Lohne Heradstvei­t, Odd-Olav Aga, Austin Cameron Williams 12, Nikola Blatancic, Junior Albert Lomomba 19, Arne Ingebrigts­en 9, Nicholas Anthony Eiane Phillip 7, Ognjen Nisavic

12, Hamewend Hoshyar Arif, Lars Marcus Iver Larsson 10

Gimle: Jørgen Odfjell 7, Sigurd Lorange 13, Reidar Sivert Greve, Marcus André Lampe, Morten Floen Osland 3, Gard Kvammen Beinnes, Sondre Hamre Fjellstad, Eivind Mathias Lamo 9, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 14, Tony Luka Albert Tolovae 11, Milovan Savic 16

 ??  ?? VIL HØYERE: Frøya-trener Darko Mihajlovic har erfaring fra tysk toppbasket, og har ambisjoner om å trene i langt større ligaer enn BLNO. Men denne sesongen skal han forme Frøya, både som lag og som klubb.
VIL HØYERE: Frøya-trener Darko Mihajlovic har erfaring fra tysk toppbasket, og har ambisjoner om å trene i langt større ligaer enn BLNO. Men denne sesongen skal han forme Frøya, både som lag og som klubb.
 ??  ?? FEM STRAKE: Milovan Savic slapp jubelen løs etter at han med sine 16 poeng senket Frøya og sikret fortsatt tabelltopp for Gimle.
FEM STRAKE: Milovan Savic slapp jubelen løs etter at han med sine 16 poeng senket Frøya og sikret fortsatt tabelltopp for Gimle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway