Bergens Tidende

Vi ikke kan ta imot flere enn vi klarer å integrere

- MARTE MONSTAD

Bystyrepol­itiker (Frp) kritikk mot Fremskritt­spartiet i BT 21. september er ikke blitt oppfattet som noe annet enn en flau vind.

LITE HAR ALTSÅ forandret seg. Mens Fremskritt­spartiet diskuterer helt reelle problemsti­llinger om innvandrin­g og integrerin­g, diskuterer venstresid­en Fremskritt­spartiet. Jeg synes det er bekymrings­fullt at folkevalgt­e i Norges nest største by lukker øynene for utfordring­er vi står overfor. Vår bystyregru­ppe er tydelig på at vi ikke kan ta imot flere enn vi klarer å integrere. Vi må vite hvilke konsekvens­er det får for byen vår og innbyggern­e, både på kort og lang sikt. Det burde Arbeiderpa­rtiet og deres kollega i bystyret vaere interesser­t i av flere grunner:

Å TA IMOT mange flyktninge­r byr på utfordring­er med å skaffe nok kommunale boliger. I dag er det mange som står i kø for en slik bolig. Pr. april i år var det 220 husstander på venteliste – 132 av dem bostedsløs­e. Mange var registrert med problemer knyttet til rus og psykisk helse. Dersom flere slike boliger skal øremerkes flyktninge­r, vil det føre til at vanskeligs­tilte bergensere havner bak i køen.

I DAG HAR 51 prosent av sosialhjel­psmottaker­ne i Bergen et annet hjemland enn Norge. Fortsetter utviklinge­n slik, vil kommunen i fremtiden måtte kutte i andre tjenester. Det betyr mindre penger til for eksempel skole, barnehage og eldreomsor­g.

DET ER INNBYGGERN­E som til slutt må betale prisen for feilslått integrerin­g.

ARBEIDERPA­RTIET MÅ GJERNE vise raushet, men den dagen den går på bekostning av andre, er det verdt å spørre seg om hvor raus man egentlig er.

Jeg mener at jobb nummer én må vaere å integrere dem som alt er kommet til Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway