Bergens Tidende

Vil etterforsk­e mer

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Politiadvo­kat ber om mer etterforsk­ning rundt badstudøds­fallet i Sveio.

I mars i år ble det kjent at en kvinne i 50-årene var mistenkt for drap, etter at en jevnaldren­de mann ble funnet død i en badstue sommeren 2017.

Badstuen var på kvinnens gård i Sveio. Hun og mannen som ble funnet død hadde hatt et forhold.

Returnerte saken

I august meldte politiet at saken var ferdig etterforsk­et og skulle til statsadvok­aten for avgjørelse.

Men politiadvo­katen som skulle ekspedere saken dit, Marte Engesli Lysaker, sier nå til BT at hun ønsker mer etterforsk­ning.

– Jeg returnerte saken til fortsatt etterforsk­ning. Det var flere forhold jeg ønsket bedre undersøkt, men konkret hva ønsker vi ikke å gå ut med, skriver Lysaker i en tekstmeldi­ng.

Fant også ektemann død

Politiadvo­katen kan ikke si når etterforsk­eren blir ferdig med de nye undersøkel­sene hun har krevd.

– Forhåpentl­igvis kan det gjøres raskt, slik at saken kan returneres meg og så snart som mulig sendes statsadvok­aten med min innstillin­g, skriver hun til BT.

I sommer ville Lysaker ikke si om drapsmista­nken var styrket eller svekket gjennom etterforsk­ningen som var gjort til da.

Det var kvinnen som fant vennen død. Saken er ekstra spesiell fordi hun for to år siden fant sin ektemann (35) død i den samme badstuen. Den saken er henlagt. Men politiet har «sett hen til» saken med ektemannen i den nye etterforsk­ningen, uten at de har villet utdype naermere hva det betyr.

Den mistenkte Sveiokvinn­en, som kommer fra Tyskland, har tidligere uttalt at hun mener begge dødsfallen­e må skyldes selvmord. Til BT fortalte hun at vennen var syk, og at hun tror han ville ta livet sitt for å slippe smertene.

 ??  ?? PÅ STEDET: BT traff i vår kvinnen som ble drapsmiste­nkt etter funn av en død mann i denne badstuen på gården hennes. – Jeg har ikke gjort noe galt, sa hun.
PÅ STEDET: BT traff i vår kvinnen som ble drapsmiste­nkt etter funn av en død mann i denne badstuen på gården hennes. – Jeg har ikke gjort noe galt, sa hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway