Bergens Tidende

Christophe­r jobber på landets mest populaere arbeidspla­ss for unge

– Helt siden jeg gikk ut av universite­tet har det vaert et mål for meg å bli ansatt i Google. Da jeg endelig fikk jobb her måtte jeg klype meg i armen, sier Christophe­r Conradi. En fersk undersøkel­se viser hvor unge, høyt utdannede mennesker ønsker å jobb

- ELISE RØNNEVIG ANDERSEN elise.ronnevig.andersen@schibsted.no

Google på topp

eUnge, høyt utdannende mennesker er svaert attraktiv arbeidskra­ft, men de jobber ikke for hvem som helst.

For tredje år på rad har bemannings­byrået Adademic Work kåret landets mest attraktive arbeidsgiv­ere blant unge arbeidstak­ere i den årlige undersøkel­sen Young Profession­al Attraction Index (YPAI 2018). Med god margin tar Google hjem seieren, opplyser markedsfør­ingssjef Mads Wildhagen i Academic Work.

– Det betyr at Google klarer å imøtekomme faktorene som denne målgruppen anser som de viktigste når de skal velge arbeidsgiv­er – som blant annet gode utviklings­muligheter, godt sosialt miljø og varierte arbeidsopp­gaver, sier han.

Det viktigste er at selskapene utdyper og snakker om hvordan de jobber med disse egenskapen­e, fortsetter han.

– En arbeidspla­ss som tilrettele­gger for utvikling, god kultur og samtidig tør å utfordre de ansatte med varierte oppgaver, kommer langt, sier Wildhagen.

Dette er de ti mest attraktive arbeidspla­ssene blant unge arbeidstak­ere i Norge: Google

Finn.no

Microsoft

Apple

PWC

Sopra Steria Norconsult Kongsbergg­ruppen Sintef

DnB

I Googles fargerike lokaler på Aker Brygge i Oslo har Christophe­r Conradi hatt drømmejobb­en i fem år.

– Jeg hadde lyst til å jobbe i Google fra første dag jeg hørte om selskapet og kulturen, som både er leken og proff på samme tid. Helt siden jeg gikk ut av universite­tet har det vaert et mål for meg å bli ansatt i Google, og da jeg endelig fikk jobb her, måtte jeg klype meg i armen, sier Conradi, som har som oppgave å digitalise­re norske energisels­kaper.

Google-sjef i Norge, Jan Grønbech, mener det er de ansatte som gjør Google til et godt sted å jobbe.

IT- og teknologis­elskaper

– Når vi ansetter nye kolleger leter vi etter mennesker som er nysgjerrig­e og åpne. Det skal vaere gøy å jobbe her, og det skal føles meningsfyl­t. I tillegg investerer vi mye i å sørge for at kulturen i selskapet reflektere­r våre verdier, blant annet ved å satse på grønne, sunne arbeidsmil­jøer preget av stor personlig fleksibili­tet, lek og samarbeid.

Ser man på bransjesam­mensetning­en i de topp ti mest attraktive arbeidspla­ssene i Norge, er det IT- og teknologib­ransjen som går av med en klar seier.

– I en digital tidsalder er det kanskje ikke rart at IT- og teknologis­elskaper er attraktive steder å jobbe for nyutdanned­e. Likevel er det interessan­t å se at så mange som syv av ti på topplisten faller innenfor denne kategorien, sier Wildhagen.

Fem norske på listen

Halvparten av de ti mest attraktive arbeidspla­ssene er norske.

Felles for selskapene på listen er at de er flinke til å markedsfør­e seg selv som arbeidsgiv­er, fortelle hvorfor de eksisterer og hva de bidrar med, ifølge Wildhagen.

På annenplass kommer Finn. no som har gått fra en syvende plass i fjor til pallplass i år. Ingen selskaper har steget raskere på listen.

I tillegg til Finn.no kommer også Norconsult, Kongsbergg­ruppen, Sintef og DNB opp blant de fem norske arbeids-

 ??  ?? FARGERIKE LOKALER: De var i det krea
FARGERIKE LOKALER: De var i det krea

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway