Bergens Tidende

Rosa Sløyfe-løpet

-

Blir arrangert i åtte norske byer.

Deltakere kan gå eller løpe for å støtte brystkreft­rammede.

Inntekter fra løpet går til brystkreft­forskning.

Løpet ble arrangert i Bergen for første gang i 2017, og ble det største i antall deltakere.

Løpet starter på Festplasse­n med sløyfer på tre og seks kilometer i sentrum.

I Bergen er den lokale arrangøren Gular IL.

På seks løp i 2017 deltok over 7800 deltakere og sørget for 1.6 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. sier Island. –En annen grunn til at jeg fortsatte å blogge, er at det å skrive om vanskelige ting har gjort de vanskelige tingene lettere å takle. Det blir som en bearbeidin­g av vonde tanker og følelser. Jeg kan lettere gå videre.

Påmelding i gave

Sommeren 2016 fikk Island diagnosen brystkreft. I sommer begynte hun å ane at noe igjen ikke var som det skulle. Hun gikk til legen, fikk tatt tester og ventet.

–Den ventetiden var forferdeli­g, sier Island, som fikk vite at kreften var tilbake og startet på cellegift igjen for fem uker siden.

–Jeg fikk vite han Rebecca var syk på bursdagen min. Da hun spurte hva jeg ønsket meg så svarte jeg at jeg ønsket at hun skulle bli frisk. Så fikk jeg påmelding til løpet her. Her bidrar man fysisk og økonomisk til saken, og vi føler at vi bidrar. Det er viktig, sier Gro Eidsaae, mor til Island.

– Takler krisen bedre

Selv om det er tungt å få en ny kreftbeskj­ed to år etter den første, så føler Island seg positivt innstilt.

– Det er som om man får ekstra styrke og pågangsmot, fra et ukjent sted. Jeg har også laert mye, på godt og vondt de siste to årene. Til tross for at kreftdiagn­osen denne gang baerer preg av mer usikker prognose, takler jeg krisen bedre nå enn for to år siden, sier Island, og fortsetter: – Tro kan flytte fjell, sies det. Og jeg har stor tro på at jeg skal klare meg gjennom dette ukjente tåkelandsk­apet som ligger fremfor meg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway