Bergens Tidende

Myten knust under Nilsen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no PETTER FLØTTUM ANDERS PAMER

Brann kalles gjerne «de hjelpeløse­s hjelper». Nå er det ryktet ufortjent, viser tallene.

Alle kjenner Branns rykte. Det er laget som vinner når man venter tap og taper når ingen ser for seg at det er mulig. Kanskje mest det siste.

Historisk er det mange eksempler på bananskall­skandaler i Brann. 1–1-kampen mot Sandefjord, som nylig ødela mye for gullhåpet, kan kanskje nevnes som en, men det ble i det minste ikke tap.

Og i en større sammenheng, under Lars Arne Nilsens tid som trener, pulveriser­es myten om Brann som de hjelpeløse­s hjelper.

– Jeg tror ikke det stemmer, sier Nilsen, om stempelet som svak mot de svake.

Sterk statistikk

Tallene gir ham helt rett. BT har sett på Branns resultater mot de fem nederste lagene på eliteserie­tabellen, i år, i fjor og i forfjor.

Brann har gått 18 strake kamper uten tap mot et lag som ligger eller har endt blant de fem nederste på tabellen.

12 av de 18 kampene har Brann vunnet.

Sist Brann tapte mot et «bunn fem-lag», var mot Lillestrøm i oktober 2016.

Og da er det til å forstå at Lars Arne Nilsen spør:

– Hvorfor har vi det ryktet på oss? Det må vaere noen år siden det var riktig, sier Nilsen.

Nå er det igjen Lillestrøm som kommer til Stadion mens de er i den gale enden av tabellen, nummer fire fra bunnen med fare for nedrykk. Da Brann-trener Nilsen snakket med BT om temaet, var det før Sandefjord­kampen der Brann mislyktes.

Nilsen understrek­et da at det ikke ville endre seg selv med nedtur i den kampen. Statistikk­en gir ham rett og midtbanesp­iller Fredrik Haugen mener Brann slett ikke tar lett på «lette» oppgaver nå.

– Undervurde­rer ikke

– Nei, de siste årene har vist at vi ikke er et lag som slipper oss ned på den måten. Vi har selvfølgel­ig gått på noen smeller, men det er ikke fordi vi har undervurde­rt motstander­en, sier han.

Branns resultater mot bunnlag, tapene er uthevet.

2018:

Sandefjord hjemme.

Lillestrøm 1–1 borte.

Start 1–0 borte, 4–1 hjemme. Stabaek 3–0 hjemme. Strømsgods­et 1–1 borte.

2017:

Viking 1–1 hjemme, 4–2 borte. Aalesund 1–1 hjemme, 3–3 borte. Sogndal 3–2 borte, 2–1 hjemme. Sandefjord 5–0 hjemme, 1–0 borte.

Lillestrøm 2–0 hjemme, 2–0 borte.

2016:

Start 1–0 hjemme, 2–1 borte. Bodø/Glimt 1–0 hjemme, 3–1 borte.

Stabaek 1–0 hjemme, 1–1 borte. Tromsø 0–1 borte, 1–0 hjemme. Lillestrøm 1–2 hjemme, 0–1 borte.

1–0

borte,

1–1

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? TOPP MOT BUNN: Lars Arne Nilsen har gode resultater mot bunnlag i sine snart tre eliteserie­sesonger som Brann-trener. Forrige tap mot et «bunn fem-lag» kom for to år siden mot Lillestrøm, som også kommer til Stadion søndag.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN TOPP MOT BUNN: Lars Arne Nilsen har gode resultater mot bunnlag i sine snart tre eliteserie­sesonger som Brann-trener. Forrige tap mot et «bunn fem-lag» kom for to år siden mot Lillestrøm, som også kommer til Stadion søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway