Bergens Tidende

Planlegger et angrep med Skålevik og Bamba sammen

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no MADS BØYUM foto ØRJAN DEISZ

Brann øvde bak stengte dører på Stadion i går.

Den første delen av Branns trening fredag formiddag foregikk bak lukkede dører på Brann Stadion. Inne på gressmatte­n drillet Lars Arne Nilsen laget som trolig skal starte mot Lillestrøm i søndagens kamp. En kamp som er svaert viktig å vinne dersom Branns gulldrøm skal leve videre.

–Vi kjørte en formasjons­trening der vi tar laget. Det er ikke nødvendig å vise frem det, sier Nilsen etter treningen.

På trening inne på Stadion var det stort sett de samme spillerne som startet i Tromsø, som utgjorde «førstelage­t». Endringen var at Gilli Rólantsson ble droppet til fordel for Steffen Lie Skålevik. Skålevik kom inn på venstrekan­ten, mens Koomson gikk tilbake til sin vante posisjon på høyrekante­n.

Dermed kan det bli en svaert offensiv angrepstri­o mot Lillestrøm med Daouda Bamba på topp, flankert av Skålevik og Gilbert Koomson.

–Vi har ikke tatt ut laget ennå, men det kan hende det blir et litt annet lag mot Lillestrøm, sier Nilsen.

– Dette er ikke dumt

Brann-treneren sier det ikke er en «big deal» for ham å stenge treningen. At Eurosport med sine TV-kamera hadde meldt sin ankomst, ifølge Nilsen, påvirket også beslutning­en.

– Vi skulle trene 11 mot 11 og kjøre litt dødballsit­uasjoner. Om mediene skulle filme og vise det, så blir det dumt for oss. Vi måtte vaere dumme om vi gjorde det, sier Nilsen.

I og med at det bare er seks dager mellom kampene denne gangen, følte Brann-treneren mer behov for å drille inn et lag enn det han gjør til vanlig. På treningen øvde Brann på hvordan de skal spille seg gjennom og rundt mot etablert forsvar.

Nilsen har ikke hatt som vane å stenge treninger denne sesongen. Vanligvis får skuelystne se alt de vil.

– Det er ikke noe spesielt ved dette. Men det er noen småting det er greit at Lillestrøm ikke vet, vi trenger ikke vise laget og dødballsit­uasjonene våre til dem. Det kan vaere vi gjør dette igjen også. Det er ikke dumt å gjøre det.

Avviser stress

Nilsen avviser at det kan bli en stressfakt­or at Brann nå lukker treningen og dermed oppfører seg noe annerledes når det virkelig drar seg til mot slutten av sesongen.

– Det er ingen som tenker på at dere (journalist­er, red. anm.) ikke er der, så det skal du ikke tenke på.

Etter formasjons­treningen, gikk Brann ut på sitt åpne treningsfe­lt på Nymark utenfor Stadion.

 ??  ?? KAN SKJE IGJEN: Lars Arne Nilsen sier at han kan komme til å lukke flere Brann-treninger fremover.– Vi liker ikke at noen ser siste dødballtre­ning og når vi øver 11 mot 11. Det sier seg selv, synes jeg.
KAN SKJE IGJEN: Lars Arne Nilsen sier at han kan komme til å lukke flere Brann-treninger fremover.– Vi liker ikke at noen ser siste dødballtre­ning og når vi øver 11 mot 11. Det sier seg selv, synes jeg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway