Bergens Tidende

Gilbert Koomson

-

Født: 9. september 1994 Nasjonalit­et: Ghana Høyde: 180 cm Draktnumme­r: 22 Tidligere klubber: Samut Songkhram FC, Thailand, Police Tero FC, Thailand, Sogndal Brann-spiller fra januar 2018 treningska­mper, tror Huseklepp kan henge sammen med at arbeidskra­vene er mindre rigide når det ikke er poeng på spill. Det nikker Koomson til.

– Treningska­mper og ligakamper er ikke det samme. Det skjønner folk som forstår fotball, sier han.

Lars Arne Nilsen sier han tror Koomson ikke trenger mer frihet, men «først og fremst veldig klare retningsli­njer».

Nilsens oppfordrin­g

– Jeg har sagt til ham at han ikke blir så lenge her i norsk fotball, hvis han får ut potensiale­t. Den dagen han holder konsentras­jonen oppe, sover nok, spiser sunt og er 100 prosent profesjone­ll, sier Nilsen.

– Folk forventer at du skal gjøre det samme hver dag, men det er normalt i livet at det varierer. Sånn er det for alle, svarer Koomson.

Treneren mener ghaneseren er «profesjone­ll på sin måte».

– Savner du biten med å vaere 24-timersutøv­er hos ham, Nilsen?

– Han har litt å gå på. Han er veldig seriøs og gjennomtre­nt, men en «happy-happy boy». Det handler om typen han er: klovnen vår som lager masse moro, men det kan bli litt for mye av og til og det kan gå utover fotballen. Greier han å strukturer­e livet sitt mer og vaere enda mer konsentrer­t på trening, kan han få ut kjempepote­nsialet, sier Nilsen.

– Trussel

Og Nilsen mener Koomson er en «vanvittig trussel», selv når han ikke har dagen.

– Den trusselen liker jeg å ha der, selv om han kan vaere «vekke» i 70 minutter. Motstander­ne er nødt å ta hensyn til ham. Så er det ikke alltid han er konsentrer­t nok og god nok, men tar du ham ut, mister du en trussel, understrek­er Nilsen.

Mange lag har fått merke trusselen Koomson. Etter en målpoengtø­rke på syv kamper scoret han i 4–1-kampen mot Start, siden har han fulgt opp med målgivende nummer fem og seks for sesongen i løpet av de tre siste rundene.

– Jeg er ikke ferdig ennå, sier Gilbert Koomson.

Folk forventer at du skal gjøre det samme hver dag, men det er normalt i livet at det varierer. Gilbert Koomson

 ??  ?? VET RÅD: Lars Arne Nilsen sier Koomson til tider kan fremstå ukonsentre­rt.
VET RÅD: Lars Arne Nilsen sier Koomson til tider kan fremstå ukonsentre­rt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway