Bergens Tidende

Oppsummere­r 100 kronikker og taler med et par vitser

-

«Tusvik & Tønne på oppdragels­esreise» gir en gjennomfør­t leken leksjon i hvordan det personlige er politisk.

er så dårlig. Jeg ler når de setter i gang med parodier, men plutselig starter på feil dialekt. Eller at parodien rakner underveis.

DE ER DERIMOT mer originale i valg av materiale når de går løs på gutter som jobber i eventbyrå, naermere bestemt Gyro, med stramme snuslepper og som skal «vaere på ballen». Og videre gjør de narr av artister (inkludert seg selv) som tar disse eventjobbe­ne.

Tønne og Tusvik blander ganske voldsomme, private opplevelse­r med lette «sånn danser damer over 40»-sketsjer. De har en vinkling på både voldtekt og #metoo som burde sendes ut til alle ungdomssko­ler i hele landet. Så absurd, overrasken­de, men samtidig så viktig. Ved hjelp av et par vitser oppsummere­s 100 kronikker og oppdragend­e taler.

SELV OM DENNE forestilli­ngen har blitt spilt lenge andre steder i landet, har de en varhet for hverandres uttalelser og utspill. Den fremstår som ny og spontan hele veien. De bygger hverandre opp og kommer seg logisk og uanstrengt videre i forestilli­ngen.

Det er åpenbart at de vitser om for eksempel utroskap og fødeskader fordi de mener vi trenger å snakke mer om det også utenfor scenen – som samfunnspr­oblem. Men det ligger en dobbelthet i mange av tingene de sier, som også gjør forestilli­ngen mindre velmenende enn man skulle tro. Å vaere politisk korrekt og provoseren­de på samme tid er en kunst. En siste ting: Å vitse om at en norsk, kvinnelig toppolitik­er er tjukk kan vi vel overlate til nettroll. Det er bare kleint.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway