Bergens Tidende

Banksy makulerte sitt eget kunstverk

-

Kunstneren Banksy forklarer seg etter at et av hans bilder makulerte seg selv like etter at det ble solgt for én million pund på auksjon i London.

inn i et maleri. I tilfelle det noen gang skulle på auksjon .., heter det i videoen, som viser bilder av rammebyggi­ngen klippet sammen med en annen video fra stuntet på Sotheby’s.

Banksys talsperson bekrefter at innlegget er ekte.

Auksjonshu­set virket like sjokkert som alle andre over stuntet.

– Det ser ut som vi akkurat ble «banksy-ed», sier Alex Branczik, Sotheby’s sjef for samtidskun­st.

Anonym kjøper

Auksjonshu­set opplyser at de er i samtaler med den anonyme kjøperen om den videre prosessen. Noen kunstmarke­dsspekulan­ter mener kunstverke­t kan vaere verdt enda mer etter makulering­en.

Banksy la først ut et bilde på Instagram natt til lørdag av forferdede tilskuere på Sotheby’s som ser på det halvveis makulerte bildet.

Det er også kommet meldinger om at en mann med hatt og svarte solbriller havnet i et basketak med sikkerhets­vakter naer inngangen til auksjonshu­set etter hendelsen. Det har ført til spekulasjo­ner om at kunstneren selv var til stede og på et vis utløste makulering­en.

NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SJOKKERTE: Lørdag kveld avslørte Banksy selv trikset i en video på sin offisielle Instagram-konto, med følgetekst­en: «Trangen til å ødelegge er også en kreativ trang» – Picasso.
FOTO: NTB SCANPIX SJOKKERTE: Lørdag kveld avslørte Banksy selv trikset i en video på sin offisielle Instagram-konto, med følgetekst­en: «Trangen til å ødelegge er også en kreativ trang» – Picasso.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway