Bergens Tidende

Elvestuen vil styrke satsingen på Enova

-

Regjeringe­n foreslår å tilføre Enova over 3 milliarder kroner i neste års statsbudsj­ett. Det er en økning på 344 millioner kroner fra i år.

– Dette er en kraftig styrking av Enovas klimaarbei­d, der økningen på

344 millioner kroner skal rettes inn mot de tiltakene som gir størst reduksjon i utslippene. Dette kan for eksempel vaere investerin­ger i grønn skipsfart og nullutslip­pskjøretøy, sier klima- og miljøminis­ter Ola Elvestuen (V) i en pressemeld­ing.

Ifølge statstråde­n er dette et av flere tiltak som skal bidra til at Norge oppfyller sine klimaforpl­iktelser med neste års statsbudsj­ett.

Regjeringe­n foreslår også å øke støtten til ulike miljørelat­erte forsknings­prosjekter med 55 millioner kroner. De vil også gi fornybarfo­ndet Nysnø en investerin­gskapital på

400 millioner, og styrke programmet for grønn skipsfart med syv millioner kroner.

175 millioner kroner foreslås bevilget til fangstanle­gg for C02 ved Fortum Oslo Varme (FOV) og Norcem. Til sammen foreslår regjeringe­n å bevilge 670 millioner til arbeidet med

CO2-håndtering, en økning på 160 millioner fra årets budsjett.

Elvestuen vil også øke bevilgning­en til Klima- og skoginitia­tivet, Norges største internasjo­nale klimasatsi­ng.

– Vi foreslår å øke bevilgning­en til initiative­t med 200 millioner kroner neste år, slik at samlet innsats for regnskogen blir på

3,2 milliarder kroner, sier Ola Elvestuen.

Regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett for 2019 legges frem i sin helhet mandag. NTB

 ?? ARKIVFOTO ?? SKJULT: Hvis noen skal ha tak i meg får de henvende seg til meg direkte, eller kontakte meg på kontoret, sier John Christian Elden.
ARKIVFOTO SKJULT: Hvis noen skal ha tak i meg får de henvende seg til meg direkte, eller kontakte meg på kontoret, sier John Christian Elden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway