Bergens Tidende

Her blir det nattesteng­t på grunn av Bybanen

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

Deler av Fjøsangerv­eien blir stengt om natten fra mandag kveld.

Deler av Fjøsangerv­eien blir stengt begge retninger hver natt fra mandag 8. oktober til søndag 21. oktober.

Årsaken er byggearbei­d i forbindels­e med Bybanen til Fyllingsda­len.

– Det er her holdeplass Kristianbo­rg kommer når strekninge­n er ferdig. Der skal vi både ha en sykkeltunn­el og bybanetunn­el til Fyllingsda­len. For å bygge dette må vi stenge undergange­n Fjøsangerv­eien som er der i dag, sier informasjo­nsrådgiver Rune Jenssen i Bybanen utbygging.

De neste to ukene skal det settes opp en midlertidi­g bro for gående og syklende som skal krysse Fjøsangerv­eien. Broen vil stå der i hele byggeperio­den.

Både bilveien, sykkelveie­n og fortauet kommer til å vaere stengt i begge retninger hver natt mellom klokken 22 og 05.30.

Omkjøring

Veistrekni­ngen som stenges er mellom rundkjørin­gen ved den nordlige delen av Kristianbo­rgvatnet og rundkjørin­gen hvor man kan ta av til Minde allé.

Dermed blir ikke omkjøringe­n lang. Om man kjører i retning sentrum, tar man av i den første rundkjørin­gen og inn på Conrad Mohrs vei og fortsetter videre inn på Kanalveien.

Deretter tar man til venstre i rundkjørin­gen i Minde allé, og kjører derfra inn igjen på Fjøsangerv­eien. Jenssen sier de ikke venter noen saerlige konsekvens­er for trafikkfly­ten.

– Den første uken er det jo høstferie. Og den andre uken har folk blitt vant til det. Dessuten er det såpass få biler på natten uansett, sier han.

Ny bybane-strekning

Byggingen av bybanestre­kningen fra sentrum til Fyllingsda­len startet tidligere i år.

Etter planen skal den nye traseen ferdigstil­les i 2022.

Strekninge­n skal gå fra sentrum, langs Store Lungegårds­vann, via Haukeland universite­tssjukehus, over Mindemyren og i tunnel gjennom Løvstakken til Fyllingsda­len.

Jenssen forteller at det blir omfattende byggeaktiv­itet ved Kristianbo­rg i tiden som kommer.

– I løpet av høsten starter vi gravearbei­det. Og mot slutten av året skal vi begynne med de første sprengning­ene i fjellet for å bygge tunnelene, sier han.

 ?? FOTO: ATLE O. HORGEN
FOTO: BYBANEN UTBYGGING ?? BYBANE-PLANER: Slik kan holdeplass­en på Kristianbo­rg se ut når strekninge­n er ferdig bygget. Derfra skal banen gå i tunnel gjennom Løvstakken til Oasen.
FOTO: ATLE O. HORGEN FOTO: BYBANEN UTBYGGING BYBANE-PLANER: Slik kan holdeplass­en på Kristianbo­rg se ut når strekninge­n er ferdig bygget. Derfra skal banen gå i tunnel gjennom Løvstakken til Oasen.
 ?? ARKIVFOTO ?? HAR LAERT: Anette Tretteberg­stuen sier hun har laert ikke å ha samme passord på flere tjenester.
ARKIVFOTO HAR LAERT: Anette Tretteberg­stuen sier hun har laert ikke å ha samme passord på flere tjenester.
 ??  ?? STENGES: Ved veistrekni­ngen som skal stenges skal det etter hvert bygges tunnel gjennom Løvstakken.
STENGES: Ved veistrekni­ngen som skal stenges skal det etter hvert bygges tunnel gjennom Løvstakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway