Bergens Tidende

Mourinho til angrep: – Har aldri sett en slik heksejakt før

-

Manchester United lå lenge under med to mål mot Newcastle, men snudde kampen til 3–2 etter pause. Alexis Sánchez reddet José Mourinho like før slutt.

Det var kampen både Manchester United og manager Mourinho måtte vinne. Det holdt på å gå helt galt, men etter en ellevill snuoperasj­on gikk til slutt United seirende ut.

Newcastle ledet 2–0 til det gjensto 20 minutter av kampen.

– Spillerne ga alt i annen omgang, sa Mourinho i et intervju vist på TV 2.

Det ha blitt spekulert i om Mourinho får sparken i løpet av kort tid etter en svak ligastart. Kanskje reddet Sánchez jobben til sin manager da han i kampens siste ordinaere spilleminu­tt stanget inn målet som sørget for Uniteds første hjemmeseie­r siden serieåpnin­gen.

Mourinho kaller alt skriveriet om ham og klubben for en «heksejakt». Han mener spillerne ikke har klart å takle situasjone­n på en god måte.

– Jeg er 55 år, og dette er første gang i fotballen jeg har sett en slik heksejakt. Jeg er voksen, jeg kan takle det. Men det synes klart at noen av spillerne, selv om jakten ikke er mot dem, ikke har taklet det godt, sa Mourinho.

God pauseprat

Han mente Marcus Rashford så trist ut, at Scott McTominay virket redd, og at alle spillerne gjorde feil de normalt ikke gjør.

– Det er ikke lett for dem. For meg er det heller ikke så enkelt, men livet er fult av erfaringer. Noen er nye, andre er déjà vu. Men dette er nytt, og det gjør meg ikke bare til en bedre manager, men også til en bedre person, sa Mourinho til BBC.

Mourinho var i godt humør da han entret gressmatte­n på Old Trafford, men etter ti minutter hadde Kenedy og Yoshinori Muto sørget for at gjestene ledet 2–0.

Marcus Rashford var naer ved å redusere for United etter 22 minutter, men headingen strøk feil side stolpen. Da lagene gikk til pause ledet Newcastle med to mål.

United som fremsto svake i første omgang, brukte hvilen godt.

– I pausen hadde vi en god prat. Vi lovet ikke at vi skulle vinne kampen, men vi lovet at vi skulle gi absolutt alt, sa Mourinho.

Jubel

Etter pause var det et langt mer farlig United-lag som kom på banen. De røde djevlene virket plutselig påskrudd, og kjørte over gjestene.

20 minutter før slutt startet United snuoperasj­onen. Mata løftet et frispark over muren og bak en sjanseløs Martin Dúbravka i Newcastle-målet. Seks minutter seinere banket Anthony Martial in utlikninge­n, men United var ikke fornøyd med kun ett poeng.

Newcastle ble regelrett utspilt, og et lite minutt før ordinaer tid ble Alexis Sánchez Mourinhos redningsma­nn da han headet inn 3–2.

– Dette er vanskelig å takle, for vi spilte så bra. På

2–0 hadde vi sjanser til å score flere mål, og vi hadde kontroll mot et veldig godt lag, sa Newcastle-manager Rafael Benitez.

Med tre poeng ligger Manchester United på 8.-plass med 13 poeng, mens Newcastle er nummer 19 med to poeng.

I neste runde tar United turen til Stamford Bridge for å møte Chelsea, mens Newcastle tar imot Brighton.

NTB

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? REAGERER PÅ SKRIVERIEN­E: – Jeg er 55 år, og dette er første gang i fotballen jeg har sett en slik heksejakt, sa José Mourinho i går.