Bergens Tidende

Treneren ikke skremt av mesterliga-motstanden

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Etter seier over Randaberg i første seriekamp, sparer trener Ivar Bakken flere av sine beste i søndagens oppgjør mot ToppVolley­ball Norge. Håpet er at det skal gi en fordel i tirsdagens historiske mesterliga­kamp.

Lørdag startet TIF Vikings herrer sesongen med å slå Randaberg 3–0. Deretter sendte trener Ivar Bakken hjem flere av spillerne, selv om det er ny kamp, mot ToppVolley Norge, i Randabergh­allen søndag.

– Vi kommer til å spare noen spillere som skal spille tirsdag. Vi har håp om å vinne søndag, men vi gir en pause til noen av dem, så de skal vaere best mulig til tirsdag, forteller treneren.

Et eventuelt serietap kan rettes opp igjen gjennom sesongen, men tirsdagens kamp får de ikke mange muligheter til å gjøre om på. Da blir de det første norske laget noensinne som skal spille Champions League, når det franske profflaget Chaumont er motstander i Sotra Arena. Deretter er det returoppgj­ør borte seinere i måneden.

Selv om TIF Viking snart skriver norsk volleyball­historie, avfeier Bakken glatt at spillerne sliter med å konsentrer­e seg om helgens seriekampe­r.

– I dag har vi først og fremst vaert innstilt på å slå Randaberg, men de som får dra hjem kan begynne alvorlig å tenke på den kampen, sier han.

– Tirsdag blir det bedre motstand, men nå konsentrer­er vi oss om kamp i morgen mot ToppVolley. Vi får ta det i rekkefølge, slår treneren fast.

Håper på rutinen

Han erkjenner likevel at det kan taere på spillerne, hvis det blir mange europeiske kamper i tillegg til de hjemlige oppgjørene gjennom sesongen.

– Det kan slå litt uheldig ut for vår del at vi har så mye ekstra. Vi vil bli slitne, spesielt mentalt, sier han.

Det medfører en viss fare for at de ikke greier å mobilisere på topp inn mot de norske kampene, men han tror ikke at det vil skje.

– Jeg håper vi har så mye rutine at vi tar kamp for kamp, hvis ikke kommer vi oss ikke videre, sier Bakken.

I lørdagens kamp valgte han å bruke nettopp de rutinerte guttene mest, mens de ferskeste i større grad ble byttet innpå der de trengtes. TIF Viking stilte med 14 mann mot Randaberg, og hele tolv av dem fikk tid på banen.

– Vi fikk veldig gode innhopp som hevet laget i perioder det vi trengte det, forteller han.

– Vet hva vi har i vente

Den rutinerte treneren, som nylig kom hjem fra VM hvor han har vaert for å se og laere, er på ingen måte nervøs før tirsdagens storkamp.

TIF Viking har i flere sesonger spilt CEV-cup, nivået under mesterliga­en. Å skulle ta ett steg opp skremmer ikke Bakken.

– Det er ikke noe problem. Vi vet hva vi har i vente. Vi har spilt Europacup i mange år, så vi er forberedt på alt. Jeg tror ikke dette laget er bedre enn det russiske vi møtte i Haukelands­hallen, sier han og sikter til Fakel Novy Urengoy som ble flere numre for store i fjor vinter.

 ?? ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? SJEFEN: Ivar Bakken (til høyre) har hovedtrene­ransvaret for TIF Vikings herrer denne sesongen. Her fra en trening i fjor høst.
ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN SJEFEN: Ivar Bakken (til høyre) har hovedtrene­ransvaret for TIF Vikings herrer denne sesongen. Her fra en trening i fjor høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway