Bergens Tidende

Kvinnene har som mål å bli et topplag på sikt

- PETTER FLØTTUM petter.flottum@bt.no

Om noen år håper Thomas Wold at også TIF Vikings kvinner får muligheten til å spille Champions League-volleyball. Men det skjer ikke før om noen år, erkjenner treneren.

Serieåpnin­gen mot Randaberg ble en real «skitkamp» for TIF Vikings kvinnelag. Randaberg ble slått i sluttspill­et i fjor, og de skulle slås igjen lørdag.

Det var i alle fall planen etter at TIF Viking slo dem i en treningska­mp i oppkjøring­en.

Men kampen i Randabergh­allen ble alt annet en slik lagets nye hovedtrene­r, Thomas Wold, hadde håpet.

– Vi gjorde en skitkamp, oppsummere­r Wold.

Spillerne slet med førsteberø­ringen, og de gjorde feil som de sjelden gjør på trening, som at de kolliderte.

Resultatet ødela litt for Wolds mål om 4. plass, men han erkjenner samtidig at det er litt sånn de må forvente denne sesongen.

Mens klubbens herrelag har etablert seg i toppen av norsk volleyball, er kvinnelage­ts mål at de skal vaere der om noen år. For å komme dit må de bli en klubb som viser at de kan utvikle spillere, og da må de ha mange unge spillere å utvikle.

– Vi har veldig mange unge spillere nå, så det viktigste målet er å utvikle ferdighete­ne deres. I mars skal hver enkelt spiller se at de er merkbart bedre enn nå. Og det er jo i mars sluttspill­et begynner, sier Wold.

Laget er stort sett det samme som i fjor, men den ferske hovedtrene­ren sier at flere av de unge vil få mer ansvar og mer spilletid.

– Vi har ikke mulighet til å hente mange spillere, så vi må ha en god treningsku­ltur og vaere gode på spillerutv­ikling, så andre spillere ser at de kan dra til Viking og Bergen for å bli gode, sier Wold.

På sikt håper klubben at den strategien vil gjøre dem til jevnlige medaljekan­didater både på kvinne- og herresiden, men enn så lenge må Wold og hans spillere regne med en og annen kamp som serieåpnin­gen lørdag.

– Herrene brukte også mange år på å bite seg fast i toppen, påpeker treneren.

 ??  ?? PÅ VEI OPP: Opplegger Grethe Soltvedt (fra venstre) og kantspille­r Tora Aksnes er to av spillerne som er kommet opp gjennom TIF Vikings ungdomslag.
PÅ VEI OPP: Opplegger Grethe Soltvedt (fra venstre) og kantspille­r Tora Aksnes er to av spillerne som er kommet opp gjennom TIF Vikings ungdomslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway