Bergens Tidende

Like før moren til Tina døde, inngikk de en avtale. Nå er hun i ferd med å innfri den.

- CATHRINE KRANE HANSEN cathrine.hansen@bt.no foto TUVA ÅSERUD

Latteren runger i Kreftforen­ingens lokale. Men her kan Tina Grantveit Hjortland (16) og de andre deltakerne også gråte.

Stolleken går! Høye hyl og mye latter. Midt i en sirkel er Tina Grantveit Hjortland ivrig til stede i leken. Dette har hun gjort før.

Tre år etter at hun mistet moren, er Tina er blitt en slags storesøste­r på Kreftforen­ingens barneklubb.

«Treffpunkt er for sånne som deg. Noen som forstår hvordan du har det. At du er trist. Eller glad. Sur og sint, kanskje? Ingen av delene, egentlig. Eller alt på en gang?» heter det i informasjo­nsbrosjyre­n om tilbudet i Strandgate­n. Det er for barn og ungdommer mellom 6 og 16 år med noen naere som er alvorlig syk eller død.

Annenhver tirsdag møtes de til samtaler og lek, mat og spill. Og deler det de ønsker å dele.

Før klubben begynner denne tirsdagen, omringes Tina av små fans, og deler ut klemmer og high fives. Hun er 16 år og snart for gammel til dette tilbudet. Men hun gleder seg hver gang hun skal på Treffpunkt og håper å få fortsette som frivillig, slik andre har gjort før henne.

– Det varmer at andre trenger meg her. Treffpunkt er blitt som en familie, og det har vaert veldig bra for meg, sier Tina.

Aggressiv lungekreft

Tina elsker dyr og bestemte tidlig at hun ville jobbe med hunder. Før moren døde avtalte de at Tina skulle jobbe mot et mål: hun skulle bli hundefører i politiet eller tollvesene­t. I august begynte hun på naturbruks­linjen på Stend videregåen­de skole som et ledd i denne avtalen.

Tina forteller at moren var

 ??  ?? HUND PÅ HELTID: En hel skoledag med Schäfer-valper er et foreløpig høydepunkt på Stend for hundeelske­r Tina (til v.). Her koser hun og Elin Karin Måkestad Tvedt med to av besøksvalp­ene. Tina har planen klar, hun vil jobbe med hund på heltid.
HUND PÅ HELTID: En hel skoledag med Schäfer-valper er et foreløpig høydepunkt på Stend for hundeelske­r Tina (til v.). Her koser hun og Elin Karin Måkestad Tvedt med to av besøksvalp­ene. Tina har planen klar, hun vil jobbe med hund på heltid.
 ??  ?? NYFØDT KALV: Å stelle nyfødte kalver er også
NYFØDT KALV: Å stelle nyfødte kalver er også

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway