Bergens Tidende

Erdogan personlig inn i Khasoggis forsvinnin­g

-

Saudi-Arabias konsulat og Istanbuls flyplasser har blitt holdt under oppsikt etter at journalist Jamal Khashoggi forsvant, sier president Recep Tayyip Erdogan.

Tyrkiske myndighete­r har fulgt nøye med, på utkikk etter spor, fortalte Erdogan til journalist­er i Ankara søndag. Erdogan kaller Khashoggi «en journalist og en venn» og sier han personlig har fulgt med på saken og vil kunngjøre resultater av etterforsk­ningen på et senere tidspunkt.

– Jeg følger saken, og vi skal informere omverdenen om etterforsk­ningens utfall, sa Erdogan.

Erdogan sa han Khashoggi blir funnet behold.

– Vi håper vi ikke blir stilt overfor en situasjon vi ikke ønsker, sa Erdogan, i det som fremsto som en henvisning til at anonyme tyrkiske kilder mener Khashoggi ble drept i konsulatet. håper i god

Saudiarabi­ske tjenesteme­nn har kalt anklagene «grunnløse».

– Forbered begravelse

Leder av den tyrkiske presseorga­nisasjonen TAM og en personlig venn av Khashoggi, Turan Kislakci, sier han har snakket med tjenesteme­nn fra tyrkiske myndighete­r som hevder de har bevis for at Khashoggi ble drept.

– Vi ble fortalt at han ble drept og at forberedel­ser til begravelse­n kan begynne. Vi ringte flere andre som sa at de hadde bevis for at han ble drept på barbarisk vis og at det vil bli kunngjort i morgen eller dagen etter, sier Kislakci til AP utenfor Saudi-Arabias konsulat søndag.

Kislakci sier også han er blitt fortalt at Khashoggi ble gjort bevisstløs før han så ble kuttet opp i småbiter på konsulatet.

Skulle hente dokumenter

Khashoggi dro til konsulatet i Istanbul tirsdag for å hente noen ekteskapsd­okumenter. Hans tyrkiske forlovede ventet utenfor. Hun sier han aldri kom ut igjen. NTB

 ?? FOTO: VIRGINIA ?? FORSVUNNET: Journalist Jamal Khashoggi gikk inn på det saudiarabi­ske konsultate­t. Siden har ingen sett noe til ham.
FOTO: VIRGINIA FORSVUNNET: Journalist Jamal Khashoggi gikk inn på det saudiarabi­ske konsultate­t. Siden har ingen sett noe til ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway