Bergens Tidende

T-banebanner skapte sinne på Brann Stadion

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no BENEDICTE A. BAKKEN EIVIND FONDENES

Et banner fra Lillestrøm­s supporterf­elt spilte på t-baneulykke­n der en Brann-supporter ble alvorlig skadet. Flere reagerer kraftig.

Tidlig i annen omgang av Branns hjemmekamp mot Lillestrøm, viste bortelaget­s supportere frem et banner. På svart bakgrunn var den berømte logoen til Londons t-bane malt, under sto teksten «mind the gap».

Jørgen og familien fikk med seg Lillestrøm-supportern­es banner.

– Det er registrert. Jørgen hever seg over dette og føler derfor ikke behov for å kommentere saken ytterliger­e, skriver faren i en melding til BT.

Lillestrøm Sportsklub­b understrek­er på Twitter at de ønsker den skadede Brann-supportere­n alt godt.

Slik svarer LSK

Banneret skapte umiddelbar­t sterke, negative reaksjoner på Brann Stadion.

– Klubber kan stå på hver sin side i fotballkam­per, men når det skjer ulykker står man ofte sammen. Det er lett å se hva de henviser til og det får stå for deres regning. Jeg tror folk tenker at det er unødvendig, sier Branns daglige leder, Vibeke Johannesen.

– LSK tar avstand

Mediesjef i Lillestrøm, Ståle Lindblad, har fått med seg banneret, og sier at dette er noe klubben tar avstand fra.

– Kanari-fansen må selv ta ansvar for det de skriver på sine bannere, men dette er ikke noe klubben står inne for. Klubben synes ikke man skal prøve å skape humor på andres tragedie, noe dette var, en tragisk ulykke. Vi i klubben ønsker selvfølgel­ig Brann-supportere­n alt godt, sier Lindblad.

Banneret har skapt store reaksjoner på sosiale medier, også mellom medlemmer av Kanari-Fansen:

Supporterl­eder reagerer

Morten Talhaug, Branns supporterk­oordinator, mener banneret var pinlig.

– Når en slik ulykke skjer står fotballfam­ilien samlet. De velger å stille seg på utsiden. Flaut, uttaler Talhaug, som selv var til stede da ulykken skjedde.

I starten av september kom det en oppdaterin­g fra den 22 år gamle supportere­n som ble skadet.

– Skadene ulykken ga meg var brudd flere steder i kroppen, men den største skjedde med det ene beinet mitt. Denne medførte at jeg måtte amputere ganske midt på min venstre legg, skrev han i en Facebook-post.

Videre fortalte supportere­n at legene har gitt beskjed om at han kan få et bortimot normalt liv med riktig trening og proteser.

Hendelsen i Oslo oppsto da han havnet mellom plattforme­n og tbanen som kom i fart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway