Bergens Tidende

Tertnes med to strake tap

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Cup-exit og første tap i serien i ble resultatet for Tertnes denne uken.

Etter en knallstart på sesongen, med to seire i cupen og tre i serien, har Tertnes hatt en trå uke. Først ble det stortap og cupexit mot Molde, og i søndagens kamp mot Fredriksta­d (24-19) gikk Tertnes igjen tomhendte av banen.

– Vi slet i angrepsspi­llet også denne kampen, og fikk det ikke til å stemme der. Vi har jobbet mye med det, og vi kan kanskje si det er blitt litt bedre, men det er der vi må legge inn ressursene denne uken, også, sier Tertnestre­ner, Tore Johannesse­n.

Mange feil

Tertnes var nok svaert giret på å revansjere stortapet i cupen mot Molde tidligere i uken, men havnet tidlig under mot Fredriksta­d. Unøyaktigh­eter og tekniske feil gjorde at hjemmelage­t holdt seg et par mål foran laget fra Bergen.

– Det var altfor dårlig. Det ble for mange upressede feil, sier Johannesse­n.

Liten sluttspurt

Den andre omgangen startet som den første. Tertnes åpnet med to feil og et bomskudd, mens Fredriksta­d satte to baller i noten.

Med ti minutter igjen begynte Tertnes å få mer flyt på det offensive spillet, og Øyerhamn satte inn 21–17. Katarina Berens satte inn kampens siste for Tertnes, men bortelaget klarte aldri å tette luken til Fredriksta­d.

–Det som har sikret oss poeng er den defensive tryggheten. Denne kampen var en stor forbedring fra forrige (Molde i cupen, journ. anm.), så får vi jobbe videre med løsninger fremover, avslutter Johannesse­n.