Bergens Tidende

Vi er ikke i mål med arbeidet

-

Vår ambisjon er at sjømatnaer­ingen skal stå for Norges viktigste bidrag til å nå FNs baerekraft­smål.

er det en klar og systematis­k nedgang i naeringens bruk av legemidler mot lakselus. Bare i 2017 ble bruken redusert fra 31 til 93 prosent, avhengig av type legemiddel. Hydrogenpe­roksid alene er redusert med 80 prosent på to år. Forbedring­sarbeidet pågår hele tiden, blant annet gjennom å revidere den såkalte terapiveil­ederen som beskriver ulike handlingsa­lternativ for å bekjempe lakselus.

SKAL VI LYKKES med dette, må også myndighete­ne om bord. Det er mer enn fem

KrF-medlem, Gloppen år siden Sjømat Norge advarte mot de strenge kravene til våravlusin­g der hele lokalitete­r må behandles, selv om det kun er enkeltmerd­er som har forhøyede lusetall.

I et møte med fiskerimin­isteren den 15. mai i år oppfordret vi departemen­tet til å sette i gang en grundig evaluering av lusearbeid­et de siste åtte-ti årene. Da fremhevet vi spesielt svakhetene ved at tiltak som ikke er basert på elementaer­e biologiske prinsipper, pålegges naeringen. Vi mener evaluering­en må inkludere både naeringen, tilsynsmyn­digheter og forvaltnin­gen.

SJØMATNAER­INGEN kommer til å bli enda viktigere når det gjelder å skape arbeidspla­sser langs hele kysten og for å skaffe sunn mat til verdens befolkning. Norge er tjent med at vi tar disse oppgavene på alvor, og at vi samarbeide­r om å finne de gode løsningene. Steile skyttergra­vskriger bidrar ikke til det.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LAKSELUS: I motsetning til hva Arild Hjermstad i MDG hevder, er det en klar og systematis­k nedgang i naeringens bruk av legemidler mot lakselus, skriver innsender.
FOTO: NTB SCANPIX LAKSELUS: I motsetning til hva Arild Hjermstad i MDG hevder, er det en klar og systematis­k nedgang i naeringens bruk av legemidler mot lakselus, skriver innsender.
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX ?? UTAKTISK: Hareide sin tale var svaert imponerand­e, men reaksjonan­e i etterkant syner vel at ein kan stille spørsmål om kor taktisk regien var, skriv innsendare­n.SIVERT JAN OMMEDAL
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX UTAKTISK: Hareide sin tale var svaert imponerand­e, men reaksjonan­e i etterkant syner vel at ein kan stille spørsmål om kor taktisk regien var, skriv innsendare­n.SIVERT JAN OMMEDAL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway