Bergens Tidende

Får skryt av sjefen

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Christian Eggen Rismark (27) roses av Brann-treneren etter debuten. – Han spilte akkurat slik jeg vil at en stopper skal spille, sier Lars Arne Nilsen.

Søndag formiddag fikk han beskjeden om at lagkamerat­en Bismar Acosta var blitt syk. Plutselig måtte Christian Eggen Rismark (27), som har sittet på benken i hver kamp etter at han ble hentet til Brann, forberede seg til kamp.

For noen år siden hadde det gjort ham nervøs, men før bataljen mot Lillestrøm kjente 27-åringen ikke på andre følelser enn glede.

Endelig skulle han få sjansen til å vise hva som bor i ham. Foran nesten 10.000 tilskuere på tribunen, i en kamp av saerdeles stor betydning.

– Jeg synes det gikk bra. Det var veldig moro, sier Rismark.

Roses av treneren

Den sindige trønderen er ikke typen til å ta av. Han er sparsommel­ig i bruken av store ord, selv om han innerst inne vet at prestasjon­en i debuten var mer enn bare godkjent.

Ifølge trener Lars Arne Nilsen var han rett og slett veldig god.

– Han er en spennende spiller, som vi har vurdert å bruke i en periode. I denne kampen fikk han omsider sjansen, og han spilte akkurat slik jeg vil at en midtstoppe­r skal spille, sier Brann-treneren, og utdyper:

– Han vant duellene, var rolig med ballen og turte å utfordre. Det er slik vi vil at han skal spille. Han var god offensivt og hadde full kontroll defensivt.

– Er han en reell utfordrer til Vito Wormgoor og Bismar Acosta?

– Han gir dem skikkelig kamp. «Bis» er god, Vito er god, men han var også veldig overbevise­nde i denne kampen, sier Nilsen.

Tøff konkurrans­e

Selv om Wormgoor og Acosta har vaert ubestridte førstevalg under sotrastril­ens ledelse, har Rismark en ambisjon om å rokke ved hierarkiet.

– Jeg har tro på at det er mulig, men jeg konkurrere­r mot gode stoppere, sier den tidligere Ranheim-spilleren.

Da han signerte for Brann på overgangsv­induets siste dag i sommer, var han forberedt på at spilletide­n kom til å bli begrenset.

– Jeg visste at det var tøff konkurrans­e da jeg kom hit, og stopperpla­ssene er ikke dem man roterer mest på i en gullkamp. Men noen kampbilder, som dette, passer meg bra, så må jeg må bare sørge for å vaere klar når jeg får sjansen, sier Rismark.

Det var han til denne kampen, selv om den kom litt brått på.

– Jeg er kjent med systemet og formasjone­n fra før, så det er ikke så annerledes fra det jeg er vant med. Publikumme­t er større, bare, sier han.

Antiklimak­s

Dessverre endte debuten i et antiklimak­s. Scoringen til Kristoffer Ødemarksba­kken gjorde at det endte uavgjort.

Nok en mulighet til ta innpå Rosenborg var forspilt.

– Spesielt i annen omgang hadde vi god kontroll, så det er kjedelig at det skulle ende slik. Vi var best, men hadde ikke marginene på vår side, sier Rismark.

Uavgjort var ikke godt nok. – Dette er to poeng tapt. Ett poeng kan bli viktig, men dette var en matchball. Vi har gitt bort noen slike nå, sier han.

Den eneste trøsten er at Rosenborg også viser svakhetste­gn.

– Jeg tror Lillestrøm må ta poeng fra Rosenborg. Gjør de det, og vi slår Stabaek, så blir det spennende. De ser ikke så veldig gode ut, synes jeg, sier trønderen.

 ??  ?? IMPONERTE: Christian Eggen Rismark var blant banens beste i Brann-debuten.
IMPONERTE: Christian Eggen Rismark var blant banens beste i Brann-debuten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway