Bergens Tidende

Dette er Haraldspla­ss

-

utviklet av Helse Vest IKT spesielt for Haraldspla­ss. Her blir bergenssyk­ehuset pilot for andre nye sykehusbyg­g i regionen.

Haraldspla­ss skal fortsatt vaere byggeplass, selv om det nye sengebygge­t nå står ferdig. Så snart pasientene er trillet ut, starter rivingen i det gamle hovedbygge­t. Der skal det bygges nytt sykehuskjø­kken og nye poliklinik­ker og et kommunalt sykehjem, blant annet. Dessuten kommer et påbygg i bakkant med nye operasjons­saler og plass til VID høgskole.

Offisiell åpning av nybygget blir 23. oktober. Da kommer både statsminis­ter Erna Solberg og helseminis­ter Bent Høie. Men først skal det henges opp gardiner og nybygget fylles med utstyr og møbler.

 ??  ?? Lokalsykeh­us for 145.000 innbyggere i Nordhordla­nd, Gulen, Samnanger og tre bydeler Bergen (Bergenhus, Åsane, Arna).Et av tre store private ikke-kommersiel­le sykehus i Norge. Har driftsavta­le med Helse Vest.Sykehuset har driftsbuds­jett på 780 millioner årlig og 900 ansatte.Nybygget er tegnet av C.F. Møller. Det får fem etasjer med sengeavdel­inger, akuttmotta­k og ny hovedinnga­ng, pluss miljøhall og hall for sengevask. NYE HJELPEMIDL­ER: Sykepleier Henriette Gamlem viser frem et vanlig pasientrom og noe av de nye digitale hjelpemidl­ene som sykehuset tar i bruk.
Lokalsykeh­us for 145.000 innbyggere i Nordhordla­nd, Gulen, Samnanger og tre bydeler Bergen (Bergenhus, Åsane, Arna).Et av tre store private ikke-kommersiel­le sykehus i Norge. Har driftsavta­le med Helse Vest.Sykehuset har driftsbuds­jett på 780 millioner årlig og 900 ansatte.Nybygget er tegnet av C.F. Møller. Det får fem etasjer med sengeavdel­inger, akuttmotta­k og ny hovedinnga­ng, pluss miljøhall og hall for sengevask. NYE HJELPEMIDL­ER: Sykepleier Henriette Gamlem viser frem et vanlig pasientrom og noe av de nye digitale hjelpemidl­ene som sykehuset tar i bruk.
 ??  ?? BERGENSBAD­ET: Baderommet er utstyrt med tanke på at pasientene skal klare seg med minst mulig hjelp. Bergensbad­et, som det kalles, er gjort mindre, alt utstyr kan heves og senkes og hele veien rundt er det solide håndtak.
BERGENSBAD­ET: Baderommet er utstyrt med tanke på at pasientene skal klare seg med minst mulig hjelp. Bergensbad­et, som det kalles, er gjort mindre, alt utstyr kan heves og senkes og hele veien rundt er det solide håndtak.
 ??  ?? SLUTT PÅ SPRINGING: I trallen ligger utstyret sykepleier­ne trenger. – Da slipper vi å haste til og fra for å hente ting, sier Henriette Gamlem.
SLUTT PÅ SPRINGING: I trallen ligger utstyret sykepleier­ne trenger. – Da slipper vi å haste til og fra for å hente ting, sier Henriette Gamlem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway