Bergens Tidende

Fikk motivasjon til mer mesterliga­spill

Hjemmekamp­en i mesterliga­en kostet, men TIF Vikings daglige leder sier den ga mersmak. – Sportslig er vi naermere europeisk toppnivå enn vi kanskje trodde, sier Roger Gjelsvik.

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto MARITA AAREKOL

Dagen derpå er det mye som skal fordøyes. TIF Viking ble tirsdag det første norske laget til å spille i mesterliga­en. Norges mestvinnen­de volleyball­ag har i flere sesonger spilt Challenge Cup, som er nivå tre i Europa. Spill på øverste nivå betydde skjerpet konkurrans­e, men også høyere utgifter.

– Det var ikke noe jeg så fra det franske laget som ikke våre spillere kan klare, og det er utrolig kjekt å se. Likevel så vi at vi ikke er der helt ennå, men det er ikke umulig å komme dit. Det er motivasjon­en, sier Gjelsvik.

Kostnadene for hjemmekamp­en sier Gjelsvik vil ende på rundt 150.000 kroner.

Dyr TV-sending

Kravene til arrangøren­e er betydelig skjerpet i mesterliga­en kontra Challenge Cup. Kravet om TV-sending gjorde at nettet i Sotra Arena måtte forbedres.

– TV-sendingen, med nettet og rettighets­avgift til Det europeiske volleyball­forbundet, endte på rundt 80.000 kroner, sier Gjelsvik.

Dommere fra Europa, delegater og spesifiser­t reklame kostet også.

– Tre dommere kostet rundt 30.000 kroner med reise og overnattin­g, og reklamen endte på rundt 25.000 kroner, sier Gjelsvik.

Samarbeid med Sotra

For å få spille kampen på Vestlandet, var Sotra Arena eneste alternativ. Gulvet var likevel ikke godkjent, fordi kampgulvet ikke skal ha andre streker og merker enn de som benyttes i volleyball.

– Gulvet lånte vi fra det norske forbundet, uten å betale leie, men det måtte fraktes og legges. Det kostet rundt 25.000 kroner, sier Gjelsvik.

Leie av hallen måtte ikke klubben betale. Det er den daglige lederen glad for.

– Arrangemen­tsmessig er vi privileger­te som får jobbe sammen med Sotra Volleyball­klubb. De er med som medarrangø­r, så hjelper vi dem med en del ting, blant annet samlinger med de unge spillerne. Det er vi utrolig glade og lykkelige for, sier Gjelsvik.

Mye dugnadsarb­eid

Gjelsvik tror det var rundt 800 personer innom Sotra Arena tirsdag kveld, deriblant mange som jobbet dugnad.

– Jeg tror det var nesten femti personer i sving under kampen. Rundt tjue personer brukte både søndagen og mandagen før, så det var nok av arbeid. Bare gulvet krever mye, sier Gjelsvik.

I konkurrans­eregulerin­gene står det at lagene må oppfylle kravet til gjennomsni­ttet av tilskuere fra forrige turnering, som for menn er tusen. Dette gjorde at TIF Viking var usikre på om de ville få bot fra Det europeiske volleyball­forbundet for å ikke ha oppfylt kravet om tusen tilskuere. Bot blir det trolig ikke.

– Vi har fått kamprappor­ten, og jeg tror alt gikk bra, sier assistentt­rener Eivind Pettersen.

– Jeg har ikke hørt noe om bot. Jeg tror det handler om å annonsere og gjøre en skikkelig jobb for å folk på kamp, og de tingene er nok oppfylt, sier daglig leder Roger Gjelsvik.

– Kvier oss ikke

Gjelsvik sier han er fornøyd med gjennomfør­ingen av hjemmekamp­en.

– Vi kvier oss ikke for å arrangere, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan naerme oss topp internasjo­nalt nivå på banen. Pettersen er enig. – Spillmessi­g viste vi at vi har noe her å gjøre. Vi fikk ikke grisebank. Organisasj­onsmessig viste vi at vi klarer å ha en toppturner­ingskamp i Bergen. Jeg syns vi besto begge testene, sier Pettersen, som er inne i sin 25. sesong i klubben.

– Hardt straffet

Tirsdagens kamp startet jevnt. TIF Viking fulgte Chaumont og tok ledelsen 21–20, men små feil ble hardt straffet, og franskmenn­ene tok første sett 22–25. I det andre var ikke hjemmelage­t i naerheten av å hamle opp med det franske profflaget.

– Vi slet med dårlige mottak i det andre settet, og i slike kamper kan man ikke slappe av ett sekund, sa hovedtrene­r Ivar Bakken etter kampen.

Det tredje settet fikk en spennende avslutning, men igjen var franskmenn­ene først til 25 poeng.

– Vi ble hardt straffet for småting, men dette var ikke avskrekken­de, sa Kristian Morken Bjelland etter kampen.

Dermed må TIF Viking vinne 0–3 eller 1–3 i borteoppgj­øret om en uke for å ta seg videre til andre runde.

Sotra Arena

1. runde mesterliga

Tilskuere: 580

Dommere: Stefan Bernström og Kenneth Aro

1. sett: 22–25

2. sett: 12–25

3. sett: 21–25

TIF Viking: Kristian Morken Bjelland 13, Vetle Hylland 14, Jonas Vindedal Langlo 2, Anders Røneid

2, Jon Erlend Haukås 3, Ørjan Siljander 5, Martin Mjelde Bjelland, Lars Maaseide, Jarand Roalkvam, Håkon Svenøy, Petter Brennhaug, Hallvard Valen, Jon Jarning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway