Bergens Tidende

Badebølge i A

- CATHRINE KRANE HANSEN cathrine.hansen@bt.no foto MARITA AAREKOL

Ny svømmehall får austevolli­ngene til å gå mann av huse. I høstferien har badedyr og brettspill også fått plass i Austevollb­adet.

En enhjørning og en pegasus dupper i klorvannet. Så kommer ett plask, og ett til, etterfulgt av hyl og latter. Det er høstferie og badelek med badedyr i bassenget. Jentegjeng­en fra svømmeklub­ben ser ut til å stortrives i det nye Austevollb­adet på Storebø. De er ikke alene om det.

– Det har vaert mye folk siden åpningen. 300 besøkende på en vanlig onsdag er veldig bra med tanke på at det bor litt over 5000 mennesker i Austevoll, sier daglig leder Mette Storebø.

Til sammenlikn­ing har AdO Arena i Bergen drøyt 900 besøkende daglig.

Privat + kommunalt

Under to år etter at Austevoll kommune vedtok å få bygget ny svømmehall, kunne ordføreren klippe åpningssno­ren 18. august i år.

Anlegget ved Hippakaien har ett konkurrans­ebasseng med seks baner og ett opplaering­sbasseng med høyere temperatur. Begge har panoramaut­sikt mot Storebøvåg­en. Hav og klorvann – hånd i hånd.

Bygget kostet drøyt 80 millioner kroner, finansiert av spillemidl­er, Austevoll idrettsklu­bb (AIK), naeringsli­vspenger og kommunale kroner.

Ifølge bademester og svømmetren­er Storebø var det naeringsli­vsfolk som tok initiativ til å få et skikkelig basseng i kommunen. Før måtte austevolli­ngene nøye seg med 12,5 meter skolebasse­ng.

Det har gjort svømmerne ekstra gode på vendinger, men nå er de glade for at de får trent

 ??  ?? KRÅL OG LEK: Louise Lund-Sivertsen (12) er ett av rundt 250 medlemmer i svøm ivrige badegjeste­r.
KRÅL OG LEK: Louise Lund-Sivertsen (12) er ett av rundt 250 medlemmer i svøm ivrige badegjeste­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway