Bergens Tidende

Stevoll

-

i 25-metersbass­eng, slik konkurrent­ene gjør.

– Dette bassenget er større og mye bedre enn det vi hadde før, sier Bertine Leknesund Klaeboe (12), som trener i Austevollb­adet tre ganger i uken.

Ulike grupper

Mette Storebø forteller at svømmegrup­pen i AIK har fått flere nye medlemmer etter at hallen sto ferdig. I tillegg har mange nyutsprung­ne badegjeste­r sett lyset. Flere ulike grupper bruker svømmehall­en ukentlig; pensjonist­er, skoleklass­er og folk som trener med fysioterap­eut.

– Hver dag fra klokken 06.00 er det morgensvøm­ming. Og alle femåringer får komme med barnehagen en gang i uken, sier hun.

I skolens høstferie er det daglig badelek med musikk, badedyr og hinderløyp­er. Etterpå vanker det hotdog, sjokoladem­elk og brettspill i svømmehall­ens rom for sosiale aktivitete­r.

– Vi skal også ha meditasjon­ssvømming

disputerer 12.10. for ph.d.graden ved UiB med avhandling­en «Mentalizat­ion-based treatment of female patients with severe personalit­y disorder and substance use disorder».

En av de vanligste tilleggsdi­agnosene ruspasient­er har er personligh­etsforstyr­relse. Likevel vet vi lite om behandling av pasienter som lider av personligh­etsforstyr­relse og ruslidelse samtidig. Disse pasientene har ofte mer psykiske plager og høyere sjanse for å falle fra behandling­en enn pasienter som kun har ruslidelse­r.

Noen studier viser at deres rusbruk er preget av høyere blandingsm­isbruk og mer risikabelt bruksmønst­er. De vil også vaere ekstra utfordrend­e å jobbe med terapeutis­k da det å ha en personligh­etsforstyr­relse innebaerer vansker med å vaere i relasjoner til andre mennesker, inkludert helseperso­nell. Innenfor psykoterap­iforskning­en har flere

 ??  ??
 ??  ?? pen til Austevoll idrettsklu­bb. Etter at den nye svømmehall­en åpnet i august, har også pensjonist­er og fem-åringer blitt
pen til Austevoll idrettsklu­bb. Etter at den nye svømmehall­en åpnet i august, har også pensjonist­er og fem-åringer blitt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway