Bergens Tidende

Begynte med taekwondo for å holde mobberne unna

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no foto TOBIAS WILLUMSTAD MYRLAND

– De fant alltid noe å ta meg for, forteller Randi Dyngeland (20) om tiden på skolen. Løsningen ble taekwondo, da fikk hun mer respekt. Nå er hun aktuell for Tokyo-OL i 2020.

Det var friminutt i femteklass­en. Randi spilte fotball med guttene. Hun likte ikke å snakke om sminke eller klaer sammen med jentene. Men under kampene ble hun alltid tatt hardt. Knuffet i litt ekstra. Most i bakken. Sparket. I stedet for trøstende ord, kom en stygg kommentar.

– Jeg fikk jevnlig høre at jeg kom fra gård, at jeg hadde feil klaer eller så ut som en gutt. De fant alltid noe å ta meg for, forteller Randi Dyngeland.

Det er lenge siden barndommen nå, men Dyngeland husker ennå hvordan det føltes. Ikke å vaere interesser­t i prinsesser. Å bruke dukkevogne­n som racerbil i stedet for å kjøre dukker. Ikke å ha lyst til å bytte ut fotball med maskara.

Å ha mest lyst til å gjøre det guttene gjorde. Men uten å passe inn.

– Jeg var fysisk større og sterkere enn de andre jentene. Oppveksten fra gård gjorde at jeg var vant til å jobbe hardt. Arbeidsmor­al har jeg fått meg hjemmefra.

Ville ikke ta igjen

Varmen fra den brennende ovnen hjemme på kjøkkenet denne dagen og de kalde min-

 ??  ?? SLÅSSING IKKE LOV: De fleste kampsportk­lubber aksepterer ikke at utøverne bruker det de laerer til å slåss mot andre enn dem som driver med idretten. – I klubben – Keum Gang Taekwond
SLÅSSING IKKE LOV: De fleste kampsportk­lubber aksepterer ikke at utøverne bruker det de laerer til å slåss mot andre enn dem som driver med idretten. – I klubben – Keum Gang Taekwond

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway