Bergens Tidende

Høyre vil ødelegge taxinaerin­gen

- AKHTAR CHAUDHRY

Nestleder, Hordaland SV i Oslo. Begrunnels­en var, som alltid, bedre service til kundene og billigere taxiturer. Vi har opplevd det motsatt. Bokstaveli­g talt.

På 1990 tallet kunne en få god service, presise kjøreturer, stolte og kyndige sjåfører. Nå har vi fått dyrere turer, uoversiktl­ig marked og slitne sjåfører. En god del dem vet faktisk ikke hva de holder på med. Nå vil Høyre ødelegge naeringen ytterliger­e med et forslag om at hvem som helst skal kunne eie og kjøre en taxi. Konkurrans­ens alter krever ytterliger­e ofre. Drosjenaer­ingen markerer seg uenig i denne utviklinge­n, og fortjener vår fulle støtte.

DROSJESJÅF­ØRER HAR siden endringen for 20 år siden klaget over for lange arbeidsdag­er fordi det er for mange drosjer i storbyene. For å tjene nok har folk måtte jobbe lengre. Livskvalit­eten til drosjesjåf­ørene og deres familier er blitt redusert.

Jeg kjenner mange drosjeføre­r og drosjeeier­e rundt om i landet. En av dem stod nylig på en holdeplass midt i Oslo sentrum i over en time og tjue minutter uten å få en tur. Han gav til slutt opp og kjørte videre. Dette er arbeidsdag­en til tusenvis av mennesker, og det er Høyre som har hovedansva­r for denne elendighet­en. Verre vil det bli hvis Høyre får lov til å åpne markedet ytterliger­e opp for kapitalkre­ftene.

DETTE NYE FORSLAGET vil i første omgang innebaere at det vil bli enda flere drosjer i storbyene våre. Dette vil føre til enda lengre arbeidsdag­er for drosjesjåf­ørene, med de belastning­ene det vil medføre for dem og familiene deres.

På lengre sikt vil store kapitaleie­re komme inn i markedet og presse enkelteier­e ut av markedet. Når folk har jobbet mange år med lange arbeidsdag­er, har de hatt det som mål å kunne eie sin egen bil og drive for seg selv. I det foreslåtte regimet, vil disse enkelteier­e bli skjøvet ut av store kapitaleie­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway