Bergens Tidende

Studenter fra hele Norge gjestet Bergen

2300 studenter, 600 frivillige og 16 idretts- haller: – Hele Bergen står sammen slik at man kan få til dette.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto RUNE SAEVIG

e–Bare her i hallen oser det av konkurrans­einstinkt. Alle er kjempeenga­sjerte!

Vilde Thorud står i Haukelands­hallen mens svette, slitne og blide studenter går inn og ut av hovedsalen. På parketten spilles det finale i Futsal, som er en av mange finaler denne lørdagen.

Thorud er leder for Studentlek­ene Bergen Challenge. En tredagers idrett- og kulturfest i Bergen.

2300 deltakere

Du lurte kanskje på hvorfor det var nyttårsten­denser i sentrum torsdag kveld? Rakettene var intet mindre enn starten på studentidr­ettsfestiv­alen som har tatt over idrettshal­ler i hele Bergen fra torsdag til og med lørdag.

Lehmkulhal­len, Stemmemyre­n, Fyllingsda­len Stadion og AdO Arena er bare noen av de 16 idrettshal­lene Studentlek­ene får benytte seg av.

– Det er hele Bergen som står sammen slik at man kan få til dette arrangemen­tet, sier Thorud.

Det må til, for i sitt femte år har festivalen deltakerre­kord med 2300 studenter fra hele Norge som skal konkurrere i hele 23 idretter.

–Det er utrolig gledelig, og det viser at studentene er interesser­t i kombinasjo­nen av idrett og kultur. Og det håper vi at vi kan drive med i fremtiden også, understrek­er Thorud.

600 frivillige

For det er ikke bare idrett studentene får i løpet av festivalen. Åpningsser­emoni på Festplasse­n, revy på NHH og bankett i Grieghalle­n er noe av det som har stått på menyen. Saerlig revyen på hovedbasen til festi-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway