Bergens Tidende

Bakkerud med god start i Tyskland

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Kan få et godt utgangspun­kt før VM-finalen.

Neste VM-runde skal det hele avgjøres i Sør-Afrika, og helgens utfall blir viktig for Andreas Bakkerud i jakten på VM-medalje.

Dermed var første dag Tyskland et lyspunkt for bergensere­n som ligger på 3.–plass etter de første to kvalifiser­ingsløpene.

– Jeg er fornøyd med dagen og føler jeg fikk ut potensiale­t. Vi er der oppe og kjemper, sier en fornøyd Bakkerud på telefon fra Tyskland.

Solid start

Bakkerud startet tidlig i første heatet i den første omgangen, og endte på en 6.–plass. Petter Solberg vant første kvalifiser­ingsløp.

I den andre stemte det meste for Bakkerud, som kjørte inn til en solid 2.–plass bak Johan Kristoffer­sson. Solberg endte på en 3.–plass i det andre kvalifiser­ingsløpet.

– Det som kjennetegn­er Estering er at banen blir bedre og bedre. Der var vi taktisk i dag, og kjørte med litt dårligere dekk i den første omgangen, slik at vi hadde nye til andre omgang. Da kjempet vi med mer jevne ressurser, og tok igjen litt der. Det var en solid første dag og vi unngikk de fleste feilene, oppsummere­r Bakkerud.

Dermed ligger bergensere­n på en 3.–plass etter lørdagens løp, og har dermed et godt utgangspun­kt før søndag.

– Om vi klarer å holde det der som vi er nå, er det bra. Det som er viktig i forhold til mesterskap­et er å ta Petter. Men det gjelder å stå i fremste rekke etter fire omganger og vaere topp fire, sier Audi-sjåføren.

Vanskelig bane

Et godt utgangspun­kt betyr ikke nødvendigv­is god avslutning. Det vet Bakkerud alt om, for banen i Tyskland er trang og situasjone­n kan endres fort.

– Jeg har hatt det slik her før, og det er ikke noe hyggelig, sier Bakkerud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway