Bergens Tidende

Praktscori­ngen reddet håpet

Ole Selnaes’ andre landslagsm­ål var nok til at Lars Lagerbäck fortsatt er ubeseiret på Ullevaal for Norge.

- ODD INGE AAS odd.inge.aas@aftenposte­n.no

eskogene. Han har reist verden rundt med ulike landslag hele dette årtusenet. Å ta dem til mesterskap er hva han lever av.

Det forsmedeli­ge tapte i Sofia sist måned gjorde imidlertid at hans norske landslag allerede etter to kamper i UEFAs nye landslagst­urnering hadde kniven på strupen.

Nå var det nok ikke for å høre Nations League-hymnen i flomlys og lett bitende høstkulde at de 14.712 var kommet til nasjonalar­enaen. Men etter altfor mange kamper med flere tomme plastseter enn tilskuere, var iallfall rammen en landskamp verdig.

Det var rekord i svenskens tid som norsk sjef, og supportern­e fikk det viktigste de var kommet for.

Lagerbäcks Norge er fortsatt ubeseiret på hans åtte Ullevaalka­mper, og slår de Bulgaria tirsdag, er muligheten for gruppeseie­r plutselig veldig god.

Det er viktig både med tanke på seedingen til neste års EMkvalifis­ering, og en ekstra play off-mulighet til EM hvis 2019 blir en fiasko.

Stygg hodeskade

Kampen startet med et smell, men det var av den typen vi absolutt ikke vil se på en fotballban­e.

I seks minutter lå den slovenske stopperen, Luka Krajnc på det grønne gresset før han ble fraktet av banen på båre. Han smalt inn i hodet til Markus Henriksen en meter innenfor straffefel­tet. Norge fikk, av en eller annen merkelig grunn, ikke muligheten fra elleve meter, men en godt bandasjert Henriksen kunne iallfall fortsette kampen.

Det voldsomme sammenstøt­et kom like etter at Tarik Elyounouss­i hadde brent en gedigen mulighet han fikk etter å ha plukket opp et altfor svakt tilbakespi­ll i det slovenske forsvaret.

Avslutning­en ble imidlertid stoppet av Vid Belec. Sampdorias reservekee­per sto i mål fordi stjernemål­vakten Jan Oblak fra Atlético Madrid har takket nei til landslaget.

Mange bytter, lite flyt

Den friske starten lovet godt, men frem til jubelscene­ne like før pause var det fint lite å la seg underholde av.

Kanskje var det fordi Lagerbäck var tvunget til å bytte halve laget fra forrige kamp. Selnaes erstattet en utslitt Sander Berge. Trønderen gikk ofte enda dypere i banen for å hente ballen, og dynamikken mellom ham og Henriksen var enklere for det slovenske laget å forholde seg til.

I et nykomponer­t forsvar hadde Sigurd Rosted, Even Hovland og Haitam Aleesami kommet inn, og de hadde god kontroll bakover på banen. De offensive bidragene fra Birger Meling og Kristoffer Ajer var likevel savnet.

Stefan Johansens bakromspas­ning fra egen halvdel var gnistrende god, men den var akkurat ikke millimeter­presis nok til at Mohamed Elyounouss­i fikk kontroll på ballen.

Tannløse slovenere

Andre omgang ble på mange måter lik den første. Det startet med at Tarik Elyounouss­i jaget et svakt tilbakespi­ll mot Belec. Denne gangen var det klareringe­n til målvakten som smalt i spissen som spilte sin 50. landskamp.

Dessverre for ham gikk ballen like utenfor.

Johansen prøvde å skru ballen i krysset midtveis i omgangen, men forsøket gikk utenfor.

Mohamed Elyounouss­i fikk sin første store sjanse da 71 minutter var spilt. Innlegget fra Omar Elabdellao­ui var godt, men headingen fra Southampto­n-angriperen gikk også det like utenfor.

Slovenerne var egentlig aldri en reell trussel før Rene Krhin headet over fra seks meter like før full tid. Det var nesten heller aldri Norge, men Selnaes praktmål fra den første omgangen var nok.

Det holdt til at Lagerbäcks gode statistikk holder seg, og Norge kan fortsatt vinne gruppen i sitt første forsøk på nivå tre i Nations League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway