Bergens Tidende

Fana innviet ny hall med seier

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Fana tok sin første seier i eliteserie­n søndag i nye Fana Arena. – Det var veldig deilig å innvie hallen med seier, sier Fanatrener Erlend Lyssand etter kampen.

For 17 år gamle Aurora Hatle ble det en helt spesiell søndag på håndballpa­rketten. Hun spilte nemlig sine første minutter i eliteserie­n noensinne, og svarte med fem fulltreffe­re.

– Det er svaert imponerend­e, er beskjeden fra Fana-trener Erlend Lyssand.

Hatle på sin side var noe mer beskjeden, men i strålende humør etter hjemmeseie­ren.

– Jeg synes det var kjempegøy. Utrolig gøy å ta seier på hjemmebane i min første kamp, sier Hatle.

Hun la ikke skjul på at hun kjente på nervene før hun skulle få eliteserie­debuten.

– Jeg kjente det da jeg kom utpå at jeg var litt «der oppe» ganske fort. Men jeg følte at jeg måtte vise at jeg kunne vaere utpå der, og man må jo gjøre det bra når man først får sjansen.

Og det gjorde hun med fem scoringer.

– Jeg fikk det overrasken­de bra til i dag, så jeg er veldig fornøyd, sier Hatle og ler.

Treg start

Fana fikk ikke den beste starten i sin første hjemmekamp i helt ny hall, for etter fire minutter hadde Gjerpen fått en ledelse på 3–0.

Men Fana svarte, og fem minutter seinere sto det likt på 4–4 til publikums store begeistrin­g. Noen dårligere stemning ble det ikke da Emilie Hovden sikret Fana ledelse for første gang i kampen på stillingen 6–5.

Da tok Gjerpen timeout. Etter fire tafatte åpningsmin­utter, spilte Fana god håndball resten av 1. omgang, og etter 20 spilte minutter ledet hjemmelage­t 9–8. Gjerpen slo tilbake bare noen minutter seinere, og tok tilbake ledelsen på stillingen 10–9. De gikk også ledende til pause på stillingen 13–12.

– Jeg synes vi var skikkelig godt med i kampen fra start, sier Lyssand.

Jevn kamp

De første 30 minuttene ble en jevn affaere, og kampen fortsatte i samme sporet også etter pause. Etter de første ti minuttene var stillingen 18–17 til Gjerpen.

Men gjestene fortsatte og øke ledelsen, og like før halvspilt omgang var luken økt til tre mål på stillingen 20–17. Da tok Fanatrener Erlend Lyssand timeout.

– I midten av 2. omgang falt vi litt bakpå og Gjerpen fikk litt tak i det. Men vi ga dem kamp, og det fungerte i dag, mener Lyssand.

Den lille praten så ut til å fungere, for kun et par minutter seinere hadde Fana utliknet til 20–20.

Pangavslut­ning

Det holdt seg jevnt de neste minuttene og med åtte minutter igjen på klokken sto det likt på 21–21.

Men Fana var best i sluttminut­tene, og med kun to minutter igjen på klokken hadde Fana sikret seg en solid ledelse på 26–23.

Det endte 26–24 og Fana tok dermed sin første seier i eliteserie­n denne sesongen.

– Det smaker helt fantastisk og det var kjempegøy å innvie hallen med seier i første kampen. Det er viktig for selvtillit­en fremover. Vi har god selvtillit vi altså, men den kan fort bli knust når du taper tette kamper hele tiden. Men vi er et lag som kjemper veldig bra sammen, så vi visste det kunne bli spennende i dag, oppsummere­r Lyssand. Fana Arena

Dommere: Stian Andersen, Charles André Gjessing Whiteley Utvisninge­r: Fana: 0x2 min, Gjerpen: 2x2 min

Fana: Synna Lien, Emilie Hovden

8, Andrea Martine Solstad 6, Aurora Hatle 5, Juliane Løvik 3, Sofie Norum 1, Kristine Gudbrandse­n

1, Vilde Ueland, Christine Karlsen Alver, Amalie Jøsendal, Sofie Grønlund, Silje Marie Selstad, Oda Cathrine Mastad.