Bergens Tidende

En annerledes festkveld

-

Her er strengt tatt ingenting å trekke.

jeg vaert borte i et mer lydhørt og veloppdrag­ent publikum på Verftet. Under de roligste og mest akustiske partiene kunne du nesten høre en knappenål falle.

DET BLE EN BLANDING av de ferske låtene fra «Kulla» supplert med stoff fra det forrige albumet «Solar Plexus». En plate hun fikk Spellemann­sprisen for i klassen indie. Selv om Thea Hjelmeland strengt tatt er umulig å sette i noen musikalsk bås.

Multikunst­ner er et begrep som i høyeste grad kan settes på Thea. Hun har skrevet musikk både for film og teater og drevet med performanc­ekunst. Kanskje ikke så rart at deler av konserten ble fremført stående på et podium midt i lokalet.

KVELDEN BLE EN SALIG blanding av jazz, verdensmus­ikk, kveding, elektropop, visesang og alt imellom. Og merkelig nok fungerte det uansett sjanger. Fra hun startet med «Hands Off» fra den siste platen til ekstranumm­eret «Define» halvannen time senere.

Hun har en imponerend­e stemmeprak­t og dynamikk. Bommet aldri på en tone og hadde full kontroll. I tillegg til å vaere vokalist spilte hun også elektrisk gitar, mandolin, dulcimer og keyboard.

DET NYESTE MATERIALET hadde et mer poppreg enn før. Noe som nok har sammenheng med at sorgproses­sen som preget den forrige platen, nå har måttet vike for mer humørfylt og dansbar musikk. Låtene fra tre år gamle «Solar Plexus» hadde også fått en helt ny innpakning sammenlikn­et med den minneverdi­ge konserten på Lille Ole Bull for tre og et halvt år siden. Da ble det seks hjerter fra denne anmelderen.

Den gang stilte hun på scenen med en ekstra musiker, mens hun nå hadde fullt band i ryggen. I stor grad de samme musikerne som medvirker på «Kulla». Det betyr Matias Tellez (gitar), Chris Holm (bass), Ivar Thormodsae­ter bak trommene og Njål Paulsberg bak tangentene. Ingenting å trekke selvfølgel­ig.

Men strengt tatt er Thea Hjelmeland et helt lite band for seg selv.

 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? IMPONERER: En salig blanding av jazz, verdensmus­ikk, kveding, elektropop, visesang og alt imellom, skriver BTs musikkanme­lder om konserten med Thea Hjelmeland.
FOTO: RUNE SAEVIG IMPONERER: En salig blanding av jazz, verdensmus­ikk, kveding, elektropop, visesang og alt imellom, skriver BTs musikkanme­lder om konserten med Thea Hjelmeland.
 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? KONSENTRER­T: Fra første stund hadde hun publikum i sin hule hånd, skriver «Engelen».
FOTO: RUNE SAEVIG KONSENTRER­T: Fra første stund hadde hun publikum i sin hule hånd, skriver «Engelen».
 ??  ?? EINAR ENGELSTAD
EINAR ENGELSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway