Bergens Tidende

Kortsiktig gevinst for KrF

- TORE JOHANSEN

Tertnes, Bergen DET SER UT TIL at taktisk innmelding i KrF den siste tiden, er det som skal til for å velte partiets planer om å gå til høyresiden og heller dreie i sosialisti­sk favør. Mye på grunn av partileder Hareides politiske vennskap med Arbeiderpa­rtiets leder Jonas G Støre?

KrF har vaert som en bauta for kristenfol­ket i Norge. Dersom partiet skal dreie til venstre på grunn av taktiske innmelding­er, er det en kortsiktig gevinst for et parti som er farlig naer sperregren­sen.

PERSONLIG TROR JEG IKKE partiet vil komme opp av grøften ved hjelp av en dreining mot venstresid­en. Det bør vaere legitimt å kreve for eksempel seks måneders medlemskap for å kunne stemme på medlemsmøt­er i en så alvorlig sak som partiet nå står foran.

Hareide bør ta konsekvens­en av sitt politiske lederskap dersom han ikke får viljen sin. Det er å håpe at partiet står ved sitt gamle politiske ståsted. Mot høyre eller naermere sentrum. KrF har aldri vaert et sosialisti­sk parti og bør heller ikke bli det. Det vil vaere svaert alvorlig for det kristne ståstedet det alltid har hatt.

POP UP-DEBATT:

Mandag 15. oktober møtes KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad til duell under et medlemsmøt­e i Bergen. Men før det tar de debatten på bt.no kl. 18.

Følg oss der!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway