Bergens Tidende

Da den ene kollapset, stormet den andre til. Fotballpro­filenes vennskap blusser opp i Bergen.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Brann-profil Gilbert Koomson og Åsane-spiss Dennis Antwi er «brødre» fra samme by, en hel verden hjemmefra.

Knøsesmaue­t: Gilbert Koomsons fingre fyker like raskt rundt som beina hans under en dribling, men han lykkes ikke like godt med trykkingen på Playstatio­n-kontrollen. Med en åpnet ketsjup- og uåpnet vodkaflask­e som tilskuere, er det ikke Koomson som kan juble i den svarte skinnsofae­n.

Fifa-duellen mellom Manchester United og Barcelona ender med spansk seier. Revansj for Dennis Antwi, Åsane-spissen. Dagen før kunne Brann-profilen Koomson juble to ganger på rad.

Og slik går dagene, for to jevngamle menn fra Accra, Ghana. Brakt til Bergen på hver sin måte, av fotballens tilfeldigh­eter.

– Å «finne» din viktigste venn på samme sted betyr mye, sier Koomson, som ble kjøpt for rundt fem millioner fra Sogndal.

– Jeg har ikke familie her, men Gilbert er min «bror». Han er hovedgrunn­en til at jeg elsker Bergen, sier Antwi, som er på lån fra Start. Nå har han igjen åpnet leilighete­n sin, i erkebergen­ske Knøsesmaue­t ved Nøstet, for Koomson.

610 mil hjem

I en by der det alltid regner, i et land der det ofte er kaldt, er det godt de har hverandre – 6100 kilometer hjemmefra. Koomson og Antwi er kjempetjom­mier. De lager mat til hverandre, da slår Koomson til med risretter

 ??  ?? LEK OG ALVOR: Dagen før dette bildet vant Gilbert Koomson (til v.) to av to kamper mot Dennis Antwi på tv-spillet Fifa. Antwis smil viser at det ble revansj foran fjernsynet.
LEK OG ALVOR: Dagen før dette bildet vant Gilbert Koomson (til v.) to av to kamper mot Dennis Antwi på tv-spillet Fifa. Antwis smil viser at det ble revansj foran fjernsynet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway