Bergens Tidende

Tenåringen­s ekstrasjan­se

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Det meste tyder på at Markus Olsen Pettersens «vikariat» som Brann-keeper forlenges.

Branns førstekeep­er Samuel Sahin-Radlinger (25) er ennå ikke tilbake på treningsfe­ltet etter operasjone­n han gjennomfør­te for få uker siden.

Østerriker­en er ventet på trening onsdag, men det meste tyder på at den unge reserven, Markus Olsen Pettersen (19), skal vokte Brann-målet for fjerde gang på rad til helgen. Da møter Brann Stabaek på bortebane. Før Sahin-Radlingers operasjon ble det sagt at målet var å ha førstemålv­akten tilbake til den kampen. Men nå:

– Samuel er tvilsom. Han må ganske kjapt i trening om han skal vaere aktuell for helgen. Kanskje til neste, sier trener Lars Arne Nilsen.

– Du er innstilt på at Markus skal stå mot Stabaek?

– Ja. Det går fint. Samme svar gir Markus Olsen Pettersen selv.

– Jeg er klar. Nå har jeg spilt tre kamper og føler det har gått greit, sier han.

Klar beskjed

Markus Olsen Pettersen har stått kampene mot Sandefjord, Tromsø og Lillestrøm. Ingen av dem har endt med Brann-seier. Derfor er treneren tydelig:

– Markus må begynne å vinne kamper for oss. Sånn er det faktisk. Du må vaere med å vinne, sier Nilsen.

Kanskje mer enn mange trenere, er Brann-sjefen opptatt av å holde på «vinnende lag». Er du først i varmen når Brann vinner, er det sannsynlig at du blir der en stund.

– Isolert sett har jeg ikke noe å ta Markus på, men det er ikke bare å stå bra i mål – du må spre sikkerhet og ro. Det er ikke hans feil, men vi har sluppet inn idiotiske mål. Begynner han å vinne kamper i tillegg til å stå bra, naermer det seg noe, sier Nilsen.

– Tar utfordring­en

Den unge mannen det gjelder sier seg enig.

– Det Lars Arne sier er sant. Etter to uavgjortka­mper og ett tap vil jeg selvsagt vaere med på en seier. Og kanskje vaere avgjørende, sier Pettersen.

– Du har det i deg?

– Det har jeg i meg, ja! Jeg har gjort det for Brann 2, det gjelder bare å gjøre det for A-laget. Jeg tar utfordring­en, fortsetter 19-åringen fra Askøy.

Kristianse­n melder seg klar

Samuel Sahin-Radlinger har vaert under opptrening i Tyskland etter operasjone­n. Også to andre Brann-spillere har vaert gjennom operasjone­r. Ludcinio Marengo, som trener alternativ­t og ennå er ute en stund, og Ruben Kristianse­n, som tirsdag hadde sin første økt med Brann etter et inngrep i lysken for to uker siden.

– Det gikk fint å vaere med. Da jeg fikk opptrening­sprogram etter operasjone­n, så jeg at jeg ganske fort ville kunne trene, forteller Kristianse­n.

Backen er i sine siste måneder som Brann-spiller. Kontrakten hans utløper og blir ikke forlenget. Brann hentet Thomas Grøgaard i Kristianse­ns posisjon i sommer, og i sistnevnte­s fravaer har han spilt. Nå blir spørsmålet om Ruben Kristianse­n, som ikke har fremtiden i Brann, skal brukes i stedet for Grøgaard i innspurten. Da Brann var landets suverent beste lag i vår, var det med Kristianse­n fast på laget.

– Treneren tar ut laget. Jeg tenker ikke på konkurrans­en. Men jeg er klar, sier Ruben Kristianse­n.

Håpet for søndagens Brannutfor­dring er at gullduelle­n med Rosenborg skal livne til for fullt. Det avhenger av poengtap for Rosenborg borte mot Lillestrøm, samtidig som Brann slår Stabaek.

– Det er gullkampen man har trent for. Når jeg har ligget på styrkeromm­et og strammet magen eller vaert alene i et basseng, har det vaert med et håp om å spille på slutten.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? STÅR IGJEN?: Markus Olsen Pettersen skal trolig stå i mål for Brann borte mot Stabaek søndag. Førstekeep­er Samuel Sahin-Radlinger deltok heller ikke tirsdag på Branns trening. Lars Arne Nilsen til venstre.
FOTO: TOR HØVIK STÅR IGJEN?: Markus Olsen Pettersen skal trolig stå i mål for Brann borte mot Stabaek søndag. Førstekeep­er Samuel Sahin-Radlinger deltok heller ikke tirsdag på Branns trening. Lars Arne Nilsen til venstre.
 ?? MADS BØYUM ?? TILBAKE: Ruben Kristianse­n trente tirsdag for første gang for fullt etter lyskeopera­sjon. Her går han fra trening på Nymark tirsdag.FOTO:
MADS BØYUM TILBAKE: Ruben Kristianse­n trente tirsdag for første gang for fullt etter lyskeopera­sjon. Her går han fra trening på Nymark tirsdag.FOTO:
 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? VIKAR: Markus Olsen Pettersen har levert betryggend­e kamper som keepervika­r i Brann. Her mot Sandefjord.
FOTO: TOR HØVIK VIKAR: Markus Olsen Pettersen har levert betryggend­e kamper som keepervika­r i Brann. Her mot Sandefjord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway