Bergens Tidende

Lovende start for «Kielergata»

-

Den nye norske TVserien har et interessan­t karakterga­lleri jeg gleder meg til å se mer av.

skjønner vi at noe uhyggelig ulmer under den tilsynelat­ende perfekte overflaten, for Jonas har lik i lasten – bokstaveli­g talt.

Noe uforutsett skjer. Noen blir drept. Med det står Jonas’ hemmelighe­ter i fare for å avsløres, samtidig som han finner ut at han er langt fra den eneste i nabolaget som skjuler noe.

ALLEREDE NOEN MINUTTER inn i første episode sitter man altså med mange spørsmål om Jonas, hans fortid, og om hvordan ting vil utspille seg herfra.

Kristoffer Joner skulle opprinneli­g spille hovedrolle­n i «Kielergata», men ble forhindret da han knakk foten under innspillin­g av «Skjelvet». Selv om Joner sikkert også hadde gjort Jonas til en spennende karakter, savner jeg ham på ingen måte.

DETTE ER IKKE KRITIKK av Joner, heller et stort klapp på skulderen til Thorbjørn Harr. Han klarer på kort tid å gjøre karakteren sin interessan­t på en måte som gjør det vanskelig å forestille seg noen andre i samme rolle. Jonas veksler mellom å vaere varm familieman­n og kald morder, og Harr spiller øyeblikken­e hvor temperatur­skiftene inntreffer skummelt godt.

I episode to begynner det å hintes om hvem Jonas var, den gang han hadde et annet navn, et annet sted. En mystisk Ingrid Bolsø Berdal forklarer hvordan han skal starte sitt nye liv, med ny identitet, i Slusvik. Fremdeles er veldig få spørsmål besvart.

KARAKTERER MAN blir nysgjerrig på er det virkelig flust av i Slusvik. Småbyen minner meg som smått om «Fargo», med sine snåle, men gjenkjenne­lige innbyggere.

De innpåslitn­e, overentusi­astiske naboene. Han småskumle fyren med hockeysvei­s. Politifolk­ene som kun har små skøyerstre­ker å ta hånd om, og spiser søtsaker på den lokale dineren i lunsjen. Han kverulante fyren som stjeler varer fra handlekurv­en din.

OG ENNÅ ER DET flere skuespille­re vi vet er med i serien, som vi ikke har sett noe til.

Ved siden av Jonas er likevel den karakteren jeg til nå er mest spent på å se mer av hans bonusdatte­r Sofie. Ylva Fuglerud får frem det skiftende humøret til en sta tenåringsj­ente mye bedre enn jeg kan huske å ha sett i en dramaserie på lenge. SOFIE HAR OGSÅ sine hemmelighe­ter, som jeg lurer på om vil vise seg å vaere vanlig tenåringsd­rama, eller utvikle seg til noe mørkere det også.

Det er lenge siden jeg har gledet meg så mye til neste episode av en norsk serie. Det er bare å håpe at «Kielergata» fortsetter like bra som sine to første episoder.

Filmanmeld­er

 ??  ?? INTERESSAN­T: Thorbjørn Harr klarer på kort tid å gjøre karakteren sin interessan­t på en måte som gjør det vanskelig å forestille seg noen andre i samme rolle.
INTERESSAN­T: Thorbjørn Harr klarer på kort tid å gjøre karakteren sin interessan­t på en måte som gjør det vanskelig å forestille seg noen andre i samme rolle.
 ??  ?? HANNE MARIE NORD
HANNE MARIE NORD
 ??  ?? HEMMELIGHE­T: «Jonas», spilt av Thorbjørn Harr, har en mørk fortid.
HEMMELIGHE­T: «Jonas», spilt av Thorbjørn Harr, har en mørk fortid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway