Bergens Tidende

Støre åpner for økt barnetrygd

-

Ap-leder Jonas Gahr Støre åpner for å øke barnetrygd­en, et tiltak både KrF og SV mener må til for å bekjempe barnefatti­gdom.

– Barnetrygd­en er et åpenbart grep. Vi har til nå ment at ved ikke å prisjuster­e barnetrygd­en har vi kunnet investere pengene på andre områder som er viktig for barnefamil­ier, som barnehagep­lasser til alle og permisjons­ordninger. Men jeg har ikke noe prinsipiel­t imot å diskutere barnetrygd­en som et tiltak, sier Støre til NTB.

Kald skulder

Kristelig Folkeparti har gjort det klart at de vil prioritere tiltak mot barnefatti­gdom og bedre økonomi for barnefamil­ier denne budsjetthø­sten.

Partiet ønsker blant annet gjennomsla­g for å øke barnetrygd­en, men har så langt møtt en kald skulder fra den sittende regjeringe­n.

– Å øke barnetrygd­en vil ikke vaere målrettet, sa finansmini­ster Siv Jensen (Frp) i Stortinget onsdag.

KrF vil prisjuster­e

Støre er mer imøtekomme­nde overfor KrFs ønske.

– Jeg utelukker det ikke, men til nå har vi ment at de pengene kan brukes bedre gjennom målrettet satsing på tjenester til barnefamil­iene, sier han til NTB.

KrF, som 2. november avgjør om det skal samarbeide med venstre- eller høyresiden, går i sitt program inn for å prisjuster­e barnetrygd­en. Samtidig vil partiet skattlegge trygden, slik at de med lav inntekt får mest igjen for endringen.

– Et målrettet tiltak

Også SV ønsker å øke barnetrygd­en.

– Å øke barnetrygd­en er det mest målrettede tiltaket vi kan gjøre for at fattige familier ikke lenger skal vaere fattige, sier stortingsr­epresentan­t Kari Elisabeth Kaski.

– Universell­e velferdsgo­der er det som funker best for å redusere forskjelle­r og så må vi omfordele gjennom skattesyst­emet, mener hun.

Opposisjon­en brukte spørretime­n onsdag til å angripe Jensen for å føre en politikk som går ut over barnefamil­ienes økonomi.

NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway